Így tedd el a díszeket, hogy ne törjenek össze - A következő karácsonyt is megérik

Ha vannak még üveg karácsonyfadíszeid, vigyázz rájuk!

GettyImages-1170232164(2)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha minden évben eltörik egy-egy karácsonyfadísz, érdemes újragondolni az elpakolás módját. Bár vízkeresztig még csaknem két hét van, nem árt, ha kigondolsz egy új konstrukciót.

Egy sima kartondoboz kell csak hozzá, amit némi átalakítással biztonságosabbá tehetsz a karácsonyfadíszek számára.

Így tedd el a díszeket, hogy ne törjenek össze

Bár napjainkban egyre kevesebb üveg karácsonyfadíszt lehet kapni, ha a nagyi készletéből még maradt néhány, vagy esetleg mostanában vettél pár szép darabot, érdemes vigyázni rájuk. Ehhez természetesen fontos, hogy ne koccanjanak össze a díszek karácsony után, amikor elcsomagolod őket. Lényeges, hogy ne egyszerűen egy szaloncukrosdobozba kerüljenek, hanem legyenek egymástól elválasztva.

Ehhez - ahogy a fenti képen is láthatod - nem lesz másra szükséged, mint néhány a doboz magasságával megegyező szélességű kartoncsíkra, melyeket a megfelelő helyeken bevágva merőlegesen egymásba tudsz illeszteni. Természetesen az így kialakított fakkokat érdemes még bélelni selyempapírral, esetleg sütőpapírral.

Ezért vízkeresztkor szedjük le a karácsonyfát

A keresztény vallásban a karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjával kezdődik, és január 6-ával, vízkereszttel ér véget. A karácsonyi ünnepkör lezárultával pedig a farsang következik. Érthető tehát, hogy a karácsonyi időszak befejezését jelképezi a fenyőfától való elköszönés is. A hagyomány szerint, ha korábban vagy később válunk meg a karácsonyfától, az balszerencsét hozhat. Természetesen mindenki ismeri a fájó érzést, amikor a meghitt karácsonyi időszakot követően le kell szedni a díszeket a fáról, a fenyőnek pedig búcsút kell inteni. Ez különösen a kisgyerekes családokban nehéz. Ám ez a rituálé fontos ahhoz, hogy elköszönhessünk az óévtől, kíváncsian és bizakodva tekinthessünk a jövőbe. És mindjárt kezdetét is vehesse a farsangi mulatságok időszaka.

Az ország első karácsonyfája

A karácsonyfa-állítás hagyománya azonban csak a XVI. században terjedt el a világon - elsőként a Német-római Birodalomban. Magyarországra a XIX. század első felében ért el.

Az első magyar karácsonyfát szegény gyerekeknek szánta Brunszvik Teréz: 200 évvel ezelőtt állították

Itt állították Magyarország első karácsonyfáját.

Elolvasom

Képek: living4media.hu, Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük