Így készül az illatos kandírozott narancs
A kandírozott narancshéj tipikus ünnepi finomság, akár süteményekbe is belesütheted.
A cukrozott narancshéjak önmagukban is nagyon finomak, de egy kis csokival megbolondítva válnak igazán tökéletessé.
Ha a karácsony hangulata a te otthonodba is befészkelte magát, akkor próbáld ki isteni receptünket. Magában fogyasztva, de sütibe beleszórva is megállja a helyét!
Kandírozott narancs
Hozzávalók:
- 50 dkg narancshéj
- 50 dkg cukor
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés ideje:
Két óra, plusz két-három nap áztatás.
Elkészítés menete:
A narancsokat alaposan mosd meg - esetleg egy nem használt körömkefével dörzsöld is át őket -, majd hámozd meg a gyümölcsöket. Amennyire tudod, távolítsd el a héjak fehér részét, hogy ne legyen keserű a végeredmény, végül darabold fel a héjakat, és két-három napra áztasd őket hideg vízbe.
Főzz fel nagyjából 3 l vizet, és amikor már gyöngyözik, szórd bele a narancshéjakat. Főzd a keveréket néhány percig, majd szűrd le az egészet, és mosd át hideg vízzel. 2,5 l vízbe keverd bele a cukrot, és azt is főzd fel. Amikor forr, szórd bele a narancshéjdarabokat, és állandó kevergetés mellett főzd őket üvegesre. Ha elkészültek, hagyd őket lecsepegni.
Végül a csokit gőz felett olvaszd fel, és amikor már elég folyékony, a narancshéjdarabokat mártsd bele. Tedd őket egy sütőpapírra, hogy megszáradjanak, és már eheted is a különleges édességet.
Édes élet
Ha már fened a fogad a karácsonyi süteményekre, akkor nézd meg a legkedveltebb ünnepi édességeket!
Fotó: flickr.com, grongar
OLVASD EL EZT IS!
- csoki
- mandula
3 hipergyors karácsonyi desszert
- ünnep
- mogyoró
Illatozó, habkönnyű mogyorós habcsók
- gyümölcs
- ünnep