5 perces cukrozott dió: ezt az egész család imádni fogja
Kandírozz diót percek alatt! Ez az egyik legjobb adventi édesség.
A ropogós édességek, harapnivaló magvak sokak kedvencei. Ha a szezonban szereztél némi diót a piacon, ne csak darálva, a süteményekbe kerüljön: kóstold meg kandírozva is!
Egy mutatósabb kis üvegben akár gasztroajándéknak is kiváló a kandírozott dió, ráadásul néhány perc után elkészülhetsz vele. Pudingokra, müzlikre is isteni, bár cukortartalma miatt nem kalóriaszegény édesség, ha nincs egészségügyi oka a diétának, néha megéri elrágcsálni néhány finom darabot!
Kandírozott dió
A következő recept mindössze pár percet vesz igénybe, és még néhányat, míg kihűl. Semmi macera, nem szükséges külön pirítani a diót, minden egyszerre kerül a serpenyőbe.
Hozzávalók:
- 15 dkg dió
- 50 g kristálycukor
- 1 evőkanál vaj
Egy tapadásmentes serpenyőt melegíts fel, tedd bele a diót, a cukrot és a vajat. Melegítsd közepes lángon 5 percig, gyakran kevergetve egy hőálló spatulával vagy fakanállal. Amikor a cukor olvadni kezd, folyamatosan keverd, forgasd, nehogy leégjen.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha elkészült, vedd ki egy műanyag vágódeszkára vagy szilikon alátétre, és válaszd el a diókat két kanállal vagy spatulával. Dolgozz gyorsan, mert hamar összeragadnak! Amint a bevonat megszilárdult, készen vagy, átteheted a finomságot üvegekbe vagy dobozokba.
Puncs a hideg estére
Melengető italt készíthetsz, amit talán még a forralt bornál is jobban fogsz szeretni.
Talán a forralt bornál is finomabb: isteni puncsreceptet mutatunk
Az angol matrózok már a 17. században oda és vissza voltak ezért az italért.
Elolvasom(Képek: Getty Images Hungary.)