Itt vegyél szép, de olcsó fát: a legjobb fenyőárusító helyek körképe
Ha szépséges, illatozó fenyőre áhítozol karácsony alkalmából, akkor itt érdemes szétnézned.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fenyőgyanta illata, a tűlevelek, a zöldellő fa mind szerves elemét képezi az igazi karácsonyi hangulatnak. Ha te sem szívesen cseréled le az igazi fenyőt egy PVC-ből készült műalkotásra, akkor látogass el a legjobb fenyőfa-árusító helyekre.

Egyenesen az Oázisból

Az Oázis Kertészetek neve már önmagában garanciát jelent arra, hogy szép, minőségi fenyő birtokosává válj. A több éve újra és újra meghirdetett karácsonyi akciójuk igazán népszerű, hiszen, ha szemfüles vagy, akkor akár a fenyő árát is levásárolhatod később az áruházláncban.

A kínálat igazán színes, az egyszerűbb, de igazi retro hangulatot kölcsönző luc- és ezüstfenyő mellett vágott fekete- és normann fenyőt is választhatsz. Attól függően, hogy melyik típus mellett voksolsz, a fenyőfák méterbeli ára változik. Egy kisebb, egy méter körüli lucfenyőt, már 1790 forinttól magadénak tudhatsz, de az ugyanekkora méretű ezüstfenyő darabja 3990 forint. A fekete ennél valamivel olcsóbb, és nagyobb is picit, 3490 forintért lehet a tiéd, az egyméteres normann fenyő büszke tulajdonosaként 7590 forintot kell kifizetned.

A nagyáruházakban

A nagyobb barkácsáruházak is széles választékkal várnak. Többek között a Baumax is árusít karácsonyfának való alapanyagot, úgyhogy, ha útba esik valamelyik üzletük, ott is körülnézhetsz faügyben.

Egy körülbelül másfél méteres lucfenyő ára 2590 forint, míg egy hasonló nagyságú ezüstfenyő 3390 forintért lehet a tiéd. Ez kicsit drágábbnak tűnik, ugyanakkor nem az, hiszen az Oázis fái kisebbek. A normann fenyő szintén másfél méter körül mozog, ha ilyet szeretnél, 4590 forintot kell érte fizetned. Bármelyiket választod, az árban már a fenyő hálóba tekerése is benne van, és, ha már itt jársz, akkor a megfelelő talpat is ki tudod választani hozzá.

Díszfaiskolából

A Silvanus Kert-Centrum kínálatában igazi, faiskolában nevelkedett fenyők találhatók, így biztos lehetsz benne, hogy nem zsákbamacskát vásárolsz. A cég már évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fenyőfa-árusítás terén, tehát itt biztosan megtalálod, amit keresel.

A normann jegenyefenyőtől kezdve, az ezüstön és a kékezüstön át, az egyszerűbb lucig a Kert-Centrum mindenféle fenyőt tart. A luchoz már akár 1590 forintért is hozzájuthatsz, de például a kékezüst ára sem annyira magas, 2990 forintba kerül. Ennél az ezüst picivel drágább - 3590 forinttól vásárolhatod meg a legkisebb méretet -, de még a normann fenyőhöz is egészen jutányos áron, vagyis már 6990 forintért hozzájuthatsz. Ha extrákra vágysz, itt ezt az igényedet is kielégítik, természetesen ez egyedi áras alapon működik. Ráadásul, ha 2012. január 9. és február 29. benyújtod az itt vásárolt fa nyugtáját, akkor minden termékre 30% kedvezményt kapsz.

Te az igazi vagy a műfenyőt kedveld jobban?

Ezt is szeretjük