Így találhatod meg a szerelmet karácsonykor
Ha nem szeretnéd magányosan, csendben tölteni az ünnepet, sőt, a jövő évet sem, akkor vesd be egyszerű párlelő praktikáinkat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsonykor magányosan ünnepelni nagyon elkeserítő tud lenni. Amikor odakint óriási pelyhekben havazik, mindenkinek jólesik a meleg pokróc alá bekucorodni a párjával, és csak úgy együtt lenni.

Ám ha éppen egyedülállóként tengeted napjaidat, akkor sem szabad feladnod a reményt, hogy a szentestét vagy az utána következő időszakot már egy egészen különleges személlyel töltheted.

Szabad a csók

Habár valószínűleg sokan a giccs kategóriájába sorolják az amerikai karácsonyi alkotások fagyöngyös csókjeleneteit, el kell ismerned, hogy ezek azért igazán romantikusak, és jó nézni, ahogy az egymáshoz vonzódó pár végre egymásra talál.

A fagyöngy eredetileg a skandináv mitológia egyik réges-régi történetében bukkant fel, amelynek ugyan nem túl pozitív a végkicsengése, mégis úgy alakult, hogy a fagyöngy legendáját halhattalanná tette. Valójában a megbocsátás és a szeretet szimbóluma volt a fehér bogyós növény, mára mégis sokkal inkább a szerelem jelképeként tarjuk számon. Ha minden porcikádban romantikus lélek vagy, és még keresed az igazit, akkor intézd úgy, hogy kiszemelteddel együtt kerüljetek az aprócska, bűbájos növény alá, hiszen a fagyöngy alatt szabad a csók, és szabad a szerelem is.

Babonákra hagyatkozva

Számtalan babona él a magyar hagyományok között, amelyek úgy tartják, hogy ha nem is szó szerint, de belovagolhat életedbe a nagy Ő. Habár ezeknek a hiedelmeknek a valóra válására nincs garancia, egy próbát mindenképpen megérnek.

Jól jársz akkor, ha a bejgli sütését az utolsó pillanatra hagyod, mert a babona úgy tartja, hogy azt a lány, aki szenteste napján mákot darál, az új esztendőben oltár elé vezetik. Él egy olyan hiedelem is, miszerint azok a hajadon nők, akik szentestén megterítenek jövendő uruknak, megtekinthetik jövendőbelijüket, persze csak akkor, ha mindehhez háromszor körbejárják mezítláb a házat.

Sajnos, ha a hetedik emeleten laksz egy belvárosi, nagypolgári lakásban, ez nem túl praktikus megoldás a szerelem megtalálására, azonban nem kell kétségbeesned, mert a következő igen egyszerű művelettel megtudhatod a nagy Ő nevét. Egy almát hámozz meg, de ügyelj rá, hogy a héja egyben maradjon. Dobd át a bal vállad felett a gyümölcs köntösét, és amilyen betűt formáz, azzal fog kezdődni leendő férjed neve. Ez támpont lehet, ha esetleg van már olyan a környezetedben, akire szemet vetettél.

Szerelemsarok

Sok ember kétkedve húzza össze a szemöldökét a feng shui szó hallatán - azt gondolják, hogy az egész egy nagy humbug. Persze, ez is olyan, mint az alternatív gyógymódok: ha nem hiszel benne, akkor valószínűleg segíteni sem fog.

De ha van benned legalább egy icipici hinni akarás, akkor a feng shui elegyengeti számodra a párkeresés rögös útját. Márpedig a karácsony a reményről is szól, így nem szabad feladnod. A szerelemsarok az otthonod déli részét jelenti. A feng shui szerint ez az oldal felelős az életedben lévő tűzért és szenvedélyért, vagyis nagy szerepe van a párkeresésben is. Emiatt lényeges, hogy olyan színekkel és tárgyakkal szereld fel, amelyek bevonzzák életedbe az új társat.

A piros és a lila árnyalatai megfelelő segítséget nyújtanak ebben, de a leginkább akkor lehet szerencséd, ha páros tárgyakat teszel ki otthonodnak erre a részére. A téma szakemberei kifejezetten ajánlják a mandarinkacsa-szobrocskákat, ugyanis ezek az állatok csak egyszer választanak maguknak párt, és hűségük egy egész életre szól.

Melyik tippet fogod bevetni a párkeresés során?

Ezt is szeretjük