Omlós karácsonyi hólabda
Az ínycsiklandó, kellemesen krémes hólabdának csak egy baja van, hogy nagyon hamar elfogy.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hólabda, másik nevén kozák sapka tipikus vendégváró desszert: nagyon finom, mutatós, és az elkészítése sem okozhat gondot. Tóth Attiláné receptjét többször előveszed karácsonyig.

Hólabda

Hozzávalók 20 darabhoz

Tészta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 csapott evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag kókuszreszelék

Csokimáz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojást keverd habosra a cukorral, majd fokozatosan add hozzá a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet. Ha a massza homogén, egyengesd zsírral kikent, kilisztezett tepsibe. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25 perc alatt süsd meg. Tűpróbával teszteld, ha nem ragad rá a tészta, elkészült.

A krémhez a tejből és a lisztből állandóan kevergetve főzz sűrű krémet, majd hűtsd ki. A vajat és a porcukrot keverd habosra, és dolgozd a hideg lisztes péphez.
A tésztát vágd ketté, töltsd meg a krém kétharmadával, majd kisebb pogácsaszaggatóval szúrd ki. Végül a korongok oldalát is kend meg a krémmel, és egyesével forgasd a kókuszreszelékbe.

A mázhoz olajban, gőz fölött olvaszd meg az étcsokoládét, és gyorsan simítsd a hólabdák tetejére.

Ezt is szeretjük