Könnyű és ropogós házi ferrero
A házi ferrero roppant egyszerűen elkészíthető. Nem kérdés, mihez kezdj a túl sok csokival, amit kaptál.
Nagy kedvenced a Ferrerro Roche? Te is tudsz a boltihoz hasonló finomságot készíteni! Ét- és tejcsokival is isteni, de a legjobb, ha a kettőt összeolvasztod. A házi ferrero pillanatok alatt elfogy.
Házi ferrero
Hozzávalók 30 darabhoz
- 25 dkg nutella
- 18 dkg csokoládé
- 15 dkg mogyoró
- 8 dkg mogyorós ostya
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A mogyorót 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt pirítsd meg, a héját dörzsöld le. Tégy félre 30 szemet. Majd a többit az ostyával együtt egy éles késsel vágd nagyon apróra. Persze aprítógépbe is teheted, úgy sok időt megspórolhatsz. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, keverd össze alaposan a szobahőmérsékletű nutellával, az ostyával és mogyoróval.
Fóliával letakarva rakd a masszát egy órára a hűtőbe. Ezt követően formázz belőle kis golyókat, mindegyik közepébe nyomj egy-egy mogyorót. Tedd vissza a kész ferrerókat a hűtőbe legalább egy órára, csak utána kínáld.