Isteni harcsapaprikás túrós csuszával készítve
A harcsapaprikás túrós csuszával az igazi, ugyanis a két ízvilág remekül kiegészíti egymást. Próbáld ki receptünket!
Ha kedveled a hagyományos, magyaros ízeket, akkor a harcsapaprikás túrós csuszával garantáltan az egyik kedvenced lesz.
A két étel ugyan önállóan is megállja a helyét, mégis együtt alkotnak olyan ízvilágot, amire képtelenség nemet mondani. Ezt a fogást akár az ünnepekre is elkészítheted!
Harcsapaprikás túrós csuszával
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 40 dkg harcsafilé
- 25 dkg fodros nagykocka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 5 dl tejföl
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A halat darabold fel, alaposan sózd be, és forgasd bele lisztbe. A szalonnát vágd apró kockákra, süsd meg, majd a pörcöket szedd ki belőle. A halat ebben a szalonnazsírban süsd meg hirtelen. Ezután vedd ki a harcsadarabokat, és tedd félre őket.
A szalonnazsírt öntsd át egy nagyobb lábasba. A felaprított vöröshagymát dinszteld meg benne, majd szórj rá kevés pirospaprikát. Ezután öntsd fel kevés vízzel, add hozzá a paradicsomot, a paprikát, és tedd bele a harcsadarabokat. Nagyjából 20-25 perc alatt főzd készre.
A tejfölhöz tegyél két evőkanálnyi lisztet, és keverd csomómentesre. Újból vedd ki a halszeleteket a paprikásból, hogy a habarást hozzá tudd keverni. Ezután a harcsát tedd vissza, és főzd fel így az egészet.
Mindeközben a tésztát sós vízben főzd puhára. Amikor kész, szűrd le, hagyd lecsepegni, majd keverd össze a túróval és kevés sóval. Szórd rá a pörcöt, amit félretettél, és már tálalhatod is a harcsapaprikással.
Édes pillanatok
A főétel mellett gondolj a desszertre is! Válogass a legfinomabb karácsonyi sütemények között!
Fotó: szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blogspot.hu
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- torta
Hipergyors szórt túrótorta
- ünnep
- narancs
Így készül az illatos kandírozott narancs
- ünnep
- sütemény