Zseniális az új karácsonyi trend: a fél karácsonyfa több okból is praktikus
Egyre többen csak a karácsonyfa azon felét szeretnék feldíszíteni, amelyik valóban látszik.

fél-karácsonyfa-borito
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ünnepi időszak ma már elképzelhetetlen lenne karácsonyfa nélkül, hiszen a legszebb pillanatok közé tartozik, amikor szentestén összegyűlik a család, és együtt díszítenek. A legtöbb helyen a fal mellé vagy sarokba teszik a fát, így gyakran a hátsó részre már nem kerülnek díszek.

Erre a problémára is találtak megoldást, méghozzá az egyre népszerűbb fél karácsonyfát, aminek trükkje elsőre talán fel sem tűnik azoknak, akik még nem láttak ehhez hasonlót.

Nem csak a lustáknak ajánlott

A fél fenyőfák eredeti céljuk szerint a kissé lusta vagy éppen elfoglalt embereknek készültek, akik nem akarnak bajlódni a fal felé álló rész feldíszítésével, főleg olyan helyeken, ahol ebből szinte semmi nem látszik. Ám mióta egyre elterjedtebb lett, több hasznos funkcióját is felfedezték, nem véletlenül vált népszerűvé.

fél-karácsonyfa2
Fotó: Pinterest

Főként pici, zsúfolt lakásokban tökéletes megoldás, hiszen sokkal kisebb helyet foglal, mint a hagyományos méretű karácsonyfák, az ilyen módon készített műfenyőknek pedig a tárolása is könnyebb. Mivel sokkal kevesebb anyag felhasználására van szükség, valamivel környezetkímélőbb a közismert változatnál, hiszen egy fa anyagából szinte kettőt is tudnak készíteni.

fél-karácsonyfa1
Fotó: Pinterest

Bár kevésbé mutatósak, fél karácsonyfa nemcsak függőlegesen, hanem vízszintesen is készülhet. Ez főleg olyan házaknál tehet jó szolgálatot, ahol kisgyerek vagy háziállat van, hiszen nem érik el a legalsó ágakat sem, így nem kell attól félni, hogy magukra rántják az egészet díszekkel együtt.

Ezekhez a karácsonyfákhoz fenyő sem kell - 10 gyönyörű alternatíva igazi fa helyett

Helytakarékos és ötletes megoldások pici otthonokba is.

(Képek forrása: Pinterest)

Ezt is szeretjük