A legjobb fasírtrecept: a nagymama szakácskönyvéből
Ha igazán finom fasírtot szeretnél enni, akkor készítsd el a nagymama féltve őrzött receptjét.
Ha van otthon darált húsod, egy szikkadt zsemléd és némi fűszered, akkor már nagy probléma nem lehet, hiszen minden alapanyag adott egy adag fasírt elkészítéséhez.
A húspogácsák gyorsan elkészülnek, és bármilyen körettel, vagy akár kenyérrel fogyasztva is megállják a helyüket. A nagyi receptje tökéletes segítség lehet, ha gyors vacsorát akarsz összedobni!
Fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 szelet kenyér vagy zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd be hideg vízbe. Ha megszívta magát, vedd ki, és alaposan csavard ki. A darált húst a tojásokkal és az áttört fokhagymával, valamint a megdinsztelt vöröshagymával dolgozd össze. Ízlésed szerint akár több hagymát is tehetsz bele.
Sózd, borsozd meg, szórd meg kevés pirospaprikával, majd forgasd először tojásba, utána zsemlemorzsába. Hevítsd fel az olajat, és süsd ki a húspogácsákat.
Megédesíti a napodat
Amennyiben szereted a házias ízeket, nézd végig gyors süteményes gyűjteményünket!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
Édes kókuszgolyó lusta délutánokra
- ünnep
- hús