Fahéjas gyümölcskenyér recept
Ez a gyümölcskenyér kandírozott gyümölcsdarabokkal és sok-sok porcukorral készül. Korántsem diétás édesség!
A gyümölcskenyér elkészítése nem sokban különbözik bármilyen kevert tésztájú süteményétől. Csak összekevered a hozzávalókat, beleöntöd a masszát egy őzgerincformába, megsütöd, és már falatozhatod is a mennyei, omlós édességet.
Egy pohár hideg tejjel a gyümölcskenyér tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet. Próbáld ki!
Fahéjas gyümölcskenyér csokoládéval
Hozzávalók:
- 30 dkg vaj
- 30 dkg kandírozott gyümölcs
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 dkg porcukor
- 7 tojás
- 5 dkg mandula
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kiskanál fahéj
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés mente:
A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd össze.
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Sötétkék cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített foglalatban13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Kék és fehér cirkónia kristályokkal díszített ezüst fülbevaló14 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc színes cirkóniával díszítve17 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített csillaggal13 990 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
Egy őzgerinc formát vajazz és lisztezz ki, majd öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 30-40 percet. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedd le alufóliával. Amikor kész, a tésztát óvatosan borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. Csak ezután szórd meg alaposan porcukorral.
Ünnepi finomságok
Még több karácsonyi süteményreceptért nézd végig gyűjteményünket! Itt az összes kedvencedet megtalálod.
Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- torta
Hipergyors szórt túrótorta
- ünnep
- sütemény
A klasszikus aranygaluska receptje
- ünnep
- rétes