Néhány darab fahéj és egy gyertya: gyönyörű dekoráció egyszerűen
A gyertya és a fahéj a karácsony elengedhetetlen kellékei, most pedig ötvözheted is őket.
A karácsony nehezen képzelhető el gyertyafény és fahéj nélkül - a kettőt pedig ötvözheted is, mégpedig egy fahéjköntösbe öltöztetett gyertyával.
Ha nagyon körülnézel, bizonyára készen is kaphatsz ilyesmit, de nem igazán érdemes megvenni, hiszen magad is elkészítheted - szó szerint csak pár mozdulattal. Kreatívabb hangulatodban pedig a gyertyát is magad öntheted, illatos verzióban is akár, amihez szintén találsz leírást.
Gyertya fahéjköntösben
Ez a mutatvány mindössze pár percet rabol el az életedből, a végeredmény pedig garantáltan melegséggel tölti el a szívét mindenkinek, aki csak ránéz.
Amire szükséged lesz
• egy nagyobb átmérőjű gyertya
• fahéjrudak
• ragasztó
• szalag
Így készítsd el!
A fahéjrudakat szépen sorban ragaszd gyertyára úgy, hogy függőlegesen álljanak. Ha megszáradt a ragasztó, kösd át a szalaggal a poharat. Bár a gyertya viszonylag nagy átmérőjének köszönhetően a fahéjrudak elviekben nem kaphatnak lángra, soha ne hagyd a dekorációt felügyelet nélkül, miután meggyújtottad.
Karácsonyi sütemények
Ha a gyertyával már megvagy, lassan kitalálhatod, mit sütsz az ünnepre. Jobbnál jobb ötleteket találsz az alábbi galériában - kattintsd végig!
Ha gyertyát is öntenél
Ha száz százalékig magad akarod készíteni a dekorációt, gyertyát is önthetsz a következő egyszerű módon.
Amire szükséged lesz
- Viasz - többféléből választhatsz, de leginkább a - hobbiboltokban kapható - forgácsolt változat felel meg a célnak, mivel az olvad a leggyorsabban.
- Kanóc - lehetőleg fémtalpú.
- Forma - szinte biztosan találsz a konyhában olyan edényt, ami méreteit tekintve megfelelő lehet.
- Edény vagy nejlonzacskó - ebben olvaszthatod meg a viaszt.
- Hurkapálca vagy csipesz - ezzel tarthatod meg a kanócot.
Így készítsd el!
Helyezd edénybe vagy nejlonzacskóba, és szigorúan víz fölött, fokozatosan melegítsd fel a viaszt - véletlenül se közvetlenül, ugyanis rendkívül tűzveszélyes anyagról van szó.
Helyezd a forma aljára a kanócot, a fémtalp nélküli végét erősítsd a hurkapálcára, illetve fogd meg a csipesszel, és tartsd az egészet stabilan, közben pedig öntsd a formába a viaszt.
Hagyd kihűlni és megdermedni - ez akár fél-egy napot is igénybe vehet -, majd ütögesd a formát valamilyen bútordarabhoz, és szinte magától ki fog csúszni belőle a gyertya.
Plusz egy tipp
Ha még finomabb illatú gyertyát szeretnél, keverj a felolvasztott viaszhoz egy kis illóolajat is - bármilyen karácsonyi illóolaj tökéletes lehet, de a fahéjhoz talán a narancs passzol leginkább.
Kép: homestoriesatoz.com.
- karácsonyi dekoráció
- karácsonyi díszítés
- gyertya
- fahéj
- narancs
- illóolaj
- diy karácsonyi díszek
- Karácsony
OLVASD EL EZT IS!
- karácsonyi dekoráció
- villanykörte
Hogy készíts gyönyörű karácsonyfadíszt elhasznált izzókból? Megmutatjuk!
- karácsonyi dekoráció
- karácsonyi díszítés