Néhány darab fahéj és egy gyertya: gyönyörű dekoráció egyszerűen

A gyertya és a fahéj a karácsony elengedhetetlen kellékei, most pedig ötvözheted is őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsony nehezen képzelhető el gyertyafény és fahéj nélkül - a kettőt pedig ötvözheted is, mégpedig egy fahéjköntösbe öltöztetett gyertyával.

Ha nagyon körülnézel, bizonyára készen is kaphatsz ilyesmit, de nem igazán érdemes megvenni, hiszen magad is elkészítheted - szó szerint csak pár mozdulattal. Kreatívabb hangulatodban pedig a gyertyát is magad öntheted, illatos verzióban is akár, amihez szintén találsz leírást.

Gyertya fahéjköntösben

Ez a mutatvány mindössze pár percet rabol el az életedből, a végeredmény pedig garantáltan melegséggel tölti el a szívét mindenkinek, aki csak ránéz.

Amire szükséged lesz

• egy nagyobb átmérőjű gyertya
• fahéjrudak
• ragasztó
• szalag

Így készítsd el!

A fahéjrudakat szépen sorban ragaszd gyertyára úgy, hogy függőlegesen álljanak. Ha megszáradt a ragasztó, kösd át a szalaggal a poharat. Bár a gyertya viszonylag nagy átmérőjének köszönhetően a fahéjrudak elviekben nem kaphatnak lángra, soha ne hagyd a dekorációt felügyelet nélkül, miután meggyújtottad.

Karácsonyi sütemények

Ha a gyertyával már megvagy, lassan kitalálhatod, mit sütsz az ünnepre. Jobbnál jobb ötleteket találsz az alábbi galériában - kattintsd végig!

A 8 legnépszerűbb karácsonyi sütemény receptje, képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha gyertyát is öntenél

Ha száz százalékig magad akarod készíteni a dekorációt, gyertyát is önthetsz a következő egyszerű módon.

Amire szükséged lesz

  • Viasz - többféléből választhatsz, de leginkább a - hobbiboltokban kapható - forgácsolt változat felel meg a célnak, mivel az olvad a leggyorsabban.
  • Kanóc - lehetőleg fémtalpú.
  • Forma - szinte biztosan találsz a konyhában olyan edényt, ami méreteit tekintve megfelelő lehet.
  • Edény vagy nejlonzacskó - ebben olvaszthatod meg a viaszt.
  • Hurkapálca vagy csipesz - ezzel tarthatod meg a kanócot.

Így készítsd el!

Helyezd edénybe vagy nejlonzacskóba, és szigorúan víz fölött, fokozatosan melegítsd fel a viaszt - véletlenül se közvetlenül, ugyanis rendkívül tűzveszélyes anyagról van szó.

Helyezd a forma aljára a kanócot, a fémtalp nélküli végét erősítsd a hurkapálcára, illetve fogd meg a csipesszel, és tartsd az egészet stabilan, közben pedig öntsd a formába a viaszt.

Hagyd kihűlni és megdermedni - ez akár fél-egy napot is igénybe vehet -, majd ütögesd a formát valamilyen bútordarabhoz, és szinte magától ki fog csúszni belőle a gyertya.

Plusz egy tipp

Ha még finomabb illatú gyertyát szeretnél, keverj a felolvasztott viaszhoz egy kis illóolajat is - bármilyen karácsonyi illóolaj tökéletes lehet, de a fahéjhoz talán a narancs passzol leginkább.

Kép: homestoriesatoz.com.

Ezt is szeretjük