Nem csak emberke készülhet a mézeskalácsból: 8 csodás ötlet, amihez jól jön a fűszerkeverék
Ha még sok fűszerkeverék maradt mézeskalácssütés után, akkor érdemes ezeket a finomságokat is kipróbálni.

mézeskalács-fűszer1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lássuk be, a legtöbben az év többi részében nem igazán készítenek és fogyasztanak mézeskalácsot: ez a finomság teljes mértékben karácsonyi, ebben az időszakban viszont elengedhetetlen. Már maga a sütés és a díszítés is remek program lehet, és ne feledkezzünk el az ilyenkor szerteáradó fantasztikus illatokról se, amik igazi karácsonyi hangulatot teremtenek.

A siker elengedhetetlen kelléke a mézeskalács-fűszerkeverék, ami már a legtöbb üzletben készen, elkeverve is kapható, így nem kell ezzel sem bajlódni. Ezek általában őrölt fahéjat, gyömbért, szerecsendiót, kardamommagot, szegfűszeget, szegfűborsot és csillagánizst tartalmaznak, ezek tökéletes egyvelege alkotja a fűszerkeveréket.

Nemcsak a mézeskalácshoz használható

A mézeskalács kedvelőinek jó hír, hogy a finom ízeket más ételekhez is könnyen felhasználhatják, így akár a karácsonyi menü is kibővíthető újabb ételekkel. Természetesen ez nemcsak a bolti, hanem a házilag készített fűszerkeverékre is érvényes, aminél csak annyi a teendő, hogy az alapanyagokat nagyon finom porrá kell őrölni. Ezeknél az ételeknél érdemes kísérletezni és személyre szabni, hiszen van, aki csak épphogy érezni szeretné a karácsony ízét, míg mások igazán intenzív élményre vágynak - már ami a finomságokat illeti.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük