15 gyönyörű adventi koszorú, amit te is könnyen elkészíthetsz: a hosszú gyertyáktól lesznek igazán elegánsak

A hosszú gyertyák gyönyörűen mutatnak, emelik az ünnep fényét.

Elegáns adventi koszorúk házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyt megelőző advent a készülődés időszaka fizikai és szellemi értelemben is. Vasárnaponként az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával egyre több világosság költözik az otthonokba, a pislákoló láng mellett lehetőség van kicsit elcsendesedni és várni az ünnepet.

A karácsony időszakához már a pogány időkben is szorosan hozzátartozott a fény, a téli napforduló, a csillagászati tél kezdete után egyre hosszabbodnak a nappalok. A kereszténység egyik legnagyobb ünnepe Krisztus megszületésével a fény és a remény érkezését is jelenti. A várakozásnak része lehet az otthon dekorálása és a koszorú elkészítése is. Bár a boltokban szép késztermékeket kapni, a díszek értékét mindig emeli, ha a család munkája is bennük van. 

Gyönyörű koszorúk házilag

Az adventi koszorúk ma már nagyon sokfélék lehetnek, még a körforma sem feltétlenül követelmény. Az otthon talált alapanyagokból, a kirándulások során gyűjtött termésekből, növényekből is szépségek születhetnek. A gyertyák esetében is a készítő ízlése dönt, a legtöbben nem ragaszkodnak a hagyományos lila és rózsaszín verzióhoz, és a mécsesek használata is nagy népszerűségnek örvend. Viszont a hosszú gyertyákban van valami elegáns, amire jólesik ránézni, a következőkben ilyen, hol rendhagyó, hol hagyományos ötleteket mutatunk. A hosszú gyertyán túl az a közös bennük, hogy otthon is bárki könnyen kivitelezheti őket. 

(Képek: Getty Images Hungary, Pinterest.)

Ezt is szeretjük