Ecetes krumplisaláta: az eredeti recept
Próbáld ki krumplisaláta-receptünket, ami minden húshoz remekül passzol. Könnyen elkészíthető és nagyon finom!
Az ecetes krumplisaláta kiváló köretként szolgál húsok mellé, ráadásul akkor is el tudod készíteni, ha konyhai jártasságod még hagy némi kívánnivalót maga után.
Próbáld ki egyszerű receptünket, amely rendkívül ízletes, és nemcsak a karácsonyi menüsorban, hanem hétköznapi fogásként is megállja a helyét!
Ecetes krumplisaláta
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 3 fej lilahagyma
- 3 evőkanál 20%-os ecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 kiskanál só
- őrölt bors
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat alaposan mosd meg, majd sós vízben, héjastul főzd meg őket. Ezután vedd ki a vízből, hagyd lecsepegni és kihűlni, majd hámozd meg a szemeket. A krumplit és a lilahagymát is szeleteld fel, sózd be és tedd félre.
A vizet a cukorral, a sóval és ízlésed szerint borssal keverd össze. Öntsd rá ezt a zöldségekre, és keverd össze az egészet, de vigyázz, nehogy eltörd a krumpliszeleteket. A kész salátát tedd be a hűtőbe, és hagyd néhány órát a hidegben, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Süss finomat!
Ha a köret már elkészült, ideje a desszerten is gondolkodnod. A tökéletes mézeskalács receptje!
Karácsonyi sütemények
Ha a mézeskalács nem elég, akkor ismerkedj meg a legfinomabb karácsonyi süteményekkel, recepttel együtt! Még a nagyi is megirigyelné őket!
Kép: zsuzsaisinthekitchen.blogspot.hu
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- csirke
Így készül az aranysárga Újházy-tyúkhúsleves
- ünnep
- karácsonyi recept