Te sem tudsz tovább várni?
Ünnepi hangulat percek alatt
Még messze a karácsony, de ha te sem tudsz várni a díszítgetéssel, ne fogd vissza magad!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hipermarketek már most karácsonyi akciókkal csábítják a vásárlókat, lassan pedig az utcákon és az épületeken is kigyúlnak az ünnepi fények. A karácsony kétségkívül a küszöbön van, így természetes, ha már alig várod, hogy hozzákezdj az ünnepi előkészületekhez.

Bár így, november végén még korai lenne felállítani a karácsonyfát, és tetőtől talpig ünnepi díszbe borítani a lakást, ám egy kis karácsonyi hangulatot már most is becsempészhetsz a szürke hétköznapokba!

Kellemest a hasznossal

Az előkészületek első lépése rendszerint a díszek és dekorációs kellékek beszerzése, valamint az ünnepi terítékek, tárgyak és kiegészítők előkeresése. Persze most még nem kell megterítened és feldíszítened mindent, az előkészületeket azonban összekötheted a dekorálással.

Átrendezheted egy kicsit a konyhát úgy, hogy a hétköznapi edényeket, tányérokat és evőeszközöket a fiókok és szekrények hátuljába rejted, előtérbe pedig kerüljenek az ünnepi teríték kellékei. Az sem baj, ha hétközben egy-egy este használod őket, hiszen elkopni nem fognak, a szürke hétköznapokból azonban kilendíthetnek kicsit.

Ne rejtsd el a karácsonyi díszeket sem: a fényes gömbdíszeket tedd egy nagyobb üvegtálba, és helyezd jól látható helyre, például a dohányzóasztal szélére! Ha tavalyról néhány masni is maradt, akkor azokat is vedd elő, és tegyél egyet-egyet a kilincsekre, köss belőlük a székek támlájára vagy az ablakkilincsre!

Ha már magadat megörvendezteted az előkarácsonyi hangulattal, akkor ne hagyd ki belőle a vendégeidet sem! Szerezz be egy közepes méretű fonott kosarat, töltsd meg különböző cukorkákkal, apró csokoládékkal, pasztillákkal, és helyezd el valahol a bejárati ajtóhoz közel! És lehetőleg ne te eszegesd.

Karácsonyi illatok - nemcsak karácsonykor

Vannak dolgok, amelyek biztosan mindenkinek az eszébe jutnak a karácsony szó hallatán. Ezek közé tartoznak az illatok is, amelyekben igazán gazdag ez az ünnep, kezdve a fenyő illatától, a sütemények és pompás ételek illatán át egészen a dekorációként is gyakran használt szegfűszegig, narancsig és fahéjig.

Az illatozó mézes süteményeket akár már most is elkészíthetnéd, hiszen sokáig elállnak, ha viszont még nem érzed itt a sütögetés idejét, csald be a karácsony illatát illóolajokkal az otthonodba! A már említett narancs, fahéj és szegfűszeg jó választás, de ha igazán ünnepi hangulatra vágysz, akkor inkább adventi olajat párologtass, amely egyszerre tartalmazza a Karácsony összes illatát!
Az olajakon kívül a jól ismert, szegfűszeggel teleszúrt narancsdísszel is hasonló hatást érhetsz el, bár számíts arra, hogy e természetes illatosítód nem lesz túl hosszú életű.

Jó, ha tudod!
A fahéj közismert vágykeltő hatásáról, ezért ha ezt párologtatod az aromalámpában, akkor a pároddal már biztosan boldog karácsonyotok lesz...

Teremtsd meg a tökéletes hangulatot!

Ha már finom illatok töltik be a szobákat, és a díszek is kikerültek a spájzból, akkor nincs más hátra, mint feltenni a habot a tortára, pontosabban lekapcsolni a lámpákat, és meghitt gyertyafényt teremteni a lakásban. Egy-két tompább, sárgásabb fényű lámpa természetesen maradhat, sőt, akár a karácsonyi izzósort is feltekerheted az állólámpára.

A legszebb azonban, ha dupla ablakkal rendelkezel, és a kettő közé fekteted lazán, egy csomóban, de vásárolhatsz karácsonyfa-formájú lámpadíszt is, amely kifejezetten jól mutat az ablakban. A meghitt, ünnepi hangulat nélkülözhetetlen kellékei a gyertyák, ezért szerezz be minél többet belőlük. A sok mécses mellett ne feledkezz meg a nagyobb, vöröses vagy arany színű, kifejezetten karácsonyi hangulatot idéző, ünnepi darabokról és a hozzájuk illő gyertyatartókról sem, ezek ugyanis valóban különleges hangulatot varázsolnak az otthonodba.

Hogy azonban a mécseseket is kiszabadítsd hétköznapi környezetükből, szerezz be egy nagyobb, lapos, az otthonod stílusához illő üveg vagy fa tálat! Szórd tele fenyőágacskákkal, mazsolával, különböző szárított bogyós gyümölcsökkel és narancsszeletekkel, tegyél bele néhány szebben csomagolt cukorkát, és illessz közéjük három-négy mécsest - természetesen fokozottan ügyelve arra, hogy nehogy meggyulladjanak a termések. Igazi karácsonyi hangulatban lesz részed!

Ezt is szeretjük