Citromos sertéssült konyakkal megbolondítva
A citrommal és konyakkal készített sertéssült egészen különleges fogás, amit akár a karácsonyi menü részeként is tálalhatsz.
A citromos sertéssült elkészítése igazán nem nagy kunszt, konyakkal megbolondítva ráadásul garantáltan elvarázsol mindenkit.
Próbáld ki ínycsiklandó receptünket, amit bármilyen körettel tálalhatsz, és varázsolj ünnepi hangulatot otthonodba!
Citromos sertéssült
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 10 dkg porcukor
- 3-4 citrom
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy pohár száraz, gyümölcsös fehérbor
- 1 kis pohár konyak
- 1 csokor rozmaring
- só
- bors
Mialatt a 240°C-ra állított sütő melegszik, sózd és borsozd a húst ízlésed szerint, majd vagdosd be a rostok irányával egyezően, és tűzdelj a kicsi nyílásokba rozmaringleveleket. Kenj ki olajjal egy tálat, tedd bele a húst, öntözd meg a borral, és szórj rá néhány rozmaringlevelet. Forgasd meg kétszer-háromszor a lében.
Először süsd 240 °C-on 15 percig, majd csökkentsd 160 °C-ra a sütő hőmérsékletét, öntözd meg a tálban lévő lével, és süsd még 15 percig.
Ezalatt oldd fel a porcukrot két citrom levében, majd öntsd hozzá a konyakot, és locsold meg ezzel a keverékkel a húst. Ismételd meg ezt a műveletet ötpercenként.
Néhány perccel a sütés vége előtt - ami körülbelül 50 perc összesen - tedd a tálba a vékonyra szeletelt citromkarikákat. Vedd le a húsról a spárgát, amellyel rögzítetted formáját, és tálald gyümölcskarikákon, az alaposan megtisztított sütőtálon.
Cikkünk megírásában Sylvie Girard Nagy konyhai mindentudó - Ezer recept és fortély című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- ital
6 különleges, fűszeres, télillatú ital
- csokoládé
- csoki
101 karácsonyi sütemény receptje
- sütemény
- mézeskalács