A tökéletes házi Baileys receptje: negyede a bolti árnak
A Baileys krémlikőr finom, ám különleges ízét nem adják olcsón. Vagy mégis? Íme, a házi recept!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Baileys édes, krémes ízvilágának még az sem tud igazán ellenállni, aki valójában ritkán fogyaszt alkohol. A finom likőr rabul ejti az ízlelőbimbókat, pontosan ezért nem árt vigyázni vele, mert bár látszatra gyenge szesznek tűnik, valójában hamarabb fejbe vág, mint azt gondolnád.

Ha szereted az ír krémlikőrt, akkor készítsd el otthon is: ez szinte finomabb, mint a bolti változat, nem beszélve arról, hogy az ára is csupán töredéke.

Baileys házilag

Hozzávalók:

  • 250 ml habtejszín
  • 200 ml whisky - ízlés szerint konyakkal is kiváltható
  • 50 ml lefőzött feketekávé
  • 20 ml tej
  • 17 dkg sűrített tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliaaroma

Elkészítés ideje:

20 perc + egy nap, amíg összeérik.

Elkészítés menete:

A tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre. A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon óvatos, ugyanis a két alapanyag találkozásakor gőz fog felcsapni, nehogy megégesd magad!

A sűrített tejet, a whiskyt vagy konyakot és a kávét is keverd bele a tejszínes masszába, forralj rajta egyet, és töltsd egy tiszta üvegbe a kapott likőrt. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, és legalább egy napot várj a fogyasztásával. Még jobb azonban, ha akár egy-két héttel karácsony előtt megcsinálod, így bőven van idejük az ízeknek összeérni.

Karácsonyi ételek

A karácsony az ajándékozás mellett tipikusan a nagy eszem-iszomról is szól, nézd meg hát a legtipikusabb ünnepi ételek receptjeit, és próbáld is ki őket!

Ezt is szeretjük