Irodai ajándékozás - Mit illik, és mit nem?
A munkahelyen történő ajándékozásnak is megvannak a maga szabályai, amikre nem árt odafigyelned.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyi ajándékozás nemcsak a családi körre terjedhet ki, sok helyen ilyenkor a kollégák is meglepik egymást.

Ez a szokás kedves gesztus, ugyanakkor nem mindegy, hogy mit adsz a munkatársaidnak.

Ékszert és ruhát ne

Míg az ékszer vagy a ruhanemű jó ötlet lehet egy családtag számára, addig egy kolléga részére tabunak számítanak. Egy túl személyes ajándékkal könnyen hibázhatsz, hiszen a másik ízlését alaposan ismerned kell, hogy ne lőj mellé, arról nem is beszélve, hogy ha eltéveszted a méretet, az kínos. Persze, ha közelebb álltok egymáshoz, akkor nyugodtan.

Amikor jobb a sablon

Alapvetően jó, ha az ajándékod nem rideg és személytelen, ugyanakkor egy távolabbi munkatárs vagy magasabb beosztású személy esetén egy sablonosnak mondott ötlet jelentheti a szerencsésebb megoldást.

Ha például az illető férfi, nyugodtan megajándékozhatod egy üveg minőségi itallal. Vicces dolgot is csak akkor adj, ha közeli kollégák vagytok, és tudod, hogy az illető értékelni fogja. Azt is vedd figyelembe, hogy ha nyilvánosan bontja ki, akkor se legyen kínos.

Sértő ajándék

Nem illik olyan ajándékot adni, ami valamilyen okból sértő lehet a másik számára. Amennyiben külföldi kollégákkal is dolgozol, az ajándék kiválasztásánál feltétlenül vedd figyelembe az ajándékozott vallási és kulturális hovatartozását is, ellenkező esetben akár akaratlanul is szarvashibát követhetsz el.

Általános szabályok, amelyek az irodai ajándékozásra is vonatkoznak

Fordíts rá gondot!

Az ajándék lényege, hogy örömöt szerezz vele, éppen ezért ne vedd félvállról a feladatot, akkor se, ha nem ismered annyira a másikat. Elvégre te sem szeretnél olyan ajándékot kapni, amiről lerí, hogy nem foglalkoztak vele, esetleg olyan benyomást kelt, mintha nem neked szánták volna. A Facebookon lehet kutakodni hobbik után, de az adott ember közvetlen kollégáit is megkérdezheted, hogy minek örülne, ha nincs ötleted.

Se túl olcsót, se túl drágát

Alapszabály, hogy ne adj se túl drága, se túl olcsó holmit: míg a nagy értékű ajándék zavarba hozhatja a másikat, addig az olyan, amin egyértelműen látszik, hogy nem került sokba, ugyancsak nem okoz kellemes meglepetést. Kivételt képez ez alól, ha saját magad készítetted, ez ugyanis a figyelmességedről árulkodik.

VÉGTELEN ÖTLET, MINDEN ALKALOMRA

A dm Ajándékkártya univerzális ajándék, amit az ajándékozott olyan termékekre válthat be a dm üzleteiben, amire a leginkább vágyik.

Keresse a limitált, karácsonyi dm Ajándékkártyákat az üzletekben, töltse fel a kívánt, tetszőleges összeggel, és lepje meg Szeretteit a választás lehetőségével!

Promóció

Ezt is szeretjük