3 angyalkás ajándék saját kezűleg
A kollégáidat is meglepnéd valami aprósággal, de semmi ötleted nincs, és túl sok pénzt sem költenél a dologra? Segítünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen szó bármilyen apróságról, ha azt angyalmotívummal vagy aranyszínű díszítésekkel ruházod fel, szeretetet és meghittséget sugároz majd. Az alábbi ötletek kitűnő ajándékok lehetnek akár a munkatársaid, akár a tágabb baráti köröd tagjai számára - esetükben úgyis a gesztus a fontos -, vagy kiegészítő kedvességként a családi ajándékok mellé.

Ezeknek az apróságoknak az elkészítése sem túl sok pénzt, sem túl sok időt nem igényel, mégis biztos, hogy nagy sikert aratsz velük.

Egy zsáknyi szeretet: illatzsák

Nemcsak kedves, de hasznos ajándék is egy jól megtömött, finoman illatozó, saját készítésű illatzsák. Elkészítése ráadásul pofonegyszerű.

Angyalmintás vagy más, a karácsonyhoz illő mintázatú és színvilágú anyagból, lehetőleg brokátból vágj ki két darab 13x6 centiméteres darabot, majd helyezd őket minél precízebben egymásra. A színük érintkezzen, és a visszájuk nézzen kifelé. Tűzd össze őket gombostűkkel a két hosszabb, illetve az egyik rövidebb oldalnál, majd varrd össze a táskát megfelelő színű cérnával.

Ezután fordítsd ki a kész zsákot, majd vasald át. Töltsd meg potpourrival, és csepegtess rá kevés télies hangulatú illóolajat. Jó választás a fahéj, a szegfűszeg, a bergamott, az indiai citromfű, a fodormenta, a narancs, illetve ezek tetszés szerinti kombinációi - különböző fantázianevek alatt kész illóolaj-keverékek is kaphatók.

Végül kösd szorosan össze a zsák száját aranyszínű vagy aranyszállal átszőtt szalaggal.

Csak személyesen: angyalmotívumos kísérőkártya

Bár eredetileg kísérőnek készül az ajándékok mellé, az angyalmotívumos kísérőkártya akár önmagában is kedves figyelmesség lehet, kiváltva az unalmas, sablonos képeslapokat. Hogyan készítsd?

Gyöngyházfényű kartonpapírból vágj ki egy 15x21 centiméteres darabot, lehetőleg ne ollóval, hanem tapétavágó késsel. A kivágott darabot hosszában hajtsd ketté. Egy angyalmotívumos papírból vagy képeslapból vágd ki az angyalalakot.

Aranyszínű szalagból köss masnit, a közepénél varrj rá egy apró aranycsengettyűt, lehetőleg arany-, de mindenképpen valamilyen harmonizáló színű cérnával. Ezután ragaszd a csengettyűvel díszített masnit a kivágott alakra. A motívumtól függ, hogy hol mutat a legjobban - általában az a szerencsés, ha az alak alsó részére kerül.
A kész kompozíciót rögzítsd a kártyára. A legjobb, ha ehhez kétoldalas, szivacsos ragasztókockát használsz, de a hagyományos ragasztó is megfelel a célnak, csak ügyelj arra, hogy egyenletesen vidd fel, és ne folyjon túl a motívum széleinél.
Végül aranyszínű filccel kisebb-nagyobb csillagokat is rajzolhatsz a kísérőkártya üresen maradt részére.

Kedves, dekoratív és hasznos: karácsonyfadísz saját kezűleg

Egyszerű, de annál nagyszerűbb ajándék lehet egy saját kezűleg készült karácsonyfadísz, amelyet az ajándékozott feltehet a fájára, és minden alkalommal eszébe jutsz, ha a díszre néz. Ehhez nem kell más, mint egy üveggömb, némi öntapadós matrica, és egy angyalka-sablon.

Egy vastagabb kartonlapra rajzolj minél egyszerűbb, stilizált angyalformát. Ne legyen túl nagy, az üveggömb méretétől függően a 2-3 centiméteres magasság valószínűleg bőven elegendő. Az angyal teste legyen trapéz alakú - az alsó vonalat kissé lekerekítheted -, fejnek megfelel egy kör. Ezek után már csak két szimmetrikus - a fejjel és a testtel arányos méretű - szárnyat kell ráügyeskedned.

Ezek után vágd ki a kész rajzot - ezzel megvan a sablonod. Ezt helyezd egy darab öntapadós matricadarab visszájára. Rajzold körbe, majd vágd ki. Az így kapott motívumot óvatosan, precízen ragaszd fel egy aranyszínű üveggömbre, de ügyelj arra, hogy a matrica sehol se gyűrődjön meg.

+Tipp: dekoratívabb lesz a végeredmény, ha több angyalkát is ragasztasz az üveggömbre, arányosan elosztva őket a rendelkezésre álló felületen. Az öntapadós matrica akár ezüstszínű is lehet. Ha ezt az arany mellett túl harsánynak találod, használhatsz kéket, zöldet vagy bordót is, illetve ezek különböző kombinációit. A lényeg, hogy az üveggömb és az illatzsák színvilága harmonizáljon egymással.
Ezt is szeretjük