A 10 legszebb karácsonyi dekoráció, amit valaha láttunk

Készítsd el te is!

Öltöztesd díszbe a lakásodat, de felejtsd el a bolti dekorációt. Készíts egyedi, mutatós díszeket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ünnep elengedhetetlen tartozéka, hogy a lakást is ragyogó karácsonyi köntösbe bújtatod.

Megmutatjuk a legcsodásabb dekorációkat, melyek között minden bizonnyal akkor is megtalálod a neked valót, ha éppenséggel nincs kiemelkedően jó kézügyességed.

Fénylő mécses

Ha az ünnepek alakalmával te is szívesen gyújtasz mécsest, akkor ezt az egyszerű dekorációt neked találták ki. Csak egy mintás papírra lesz szükséged - írószerboltokban, hobbiboltokban biztosan találsz olyat, ami tetszik.

Attól függően, hogy mekkora a mécses vagy a gyertya, vágj egy csíkot, formáld hengerré, majd ragaszd össze. Tedd a gyertya köré, és már kész is.

Fehér pelyhek

A tükör felett csodásan mutat a horgolt hópelyhekből készült folyondárminta. Az elkészítési mód leírásával bármelyik méteráru üzletben vásárolhatsz eszközöket a horgoláshoz, de hobbiboltokban készen is megveheted a meseszép, horgolt pelyheket.

Terítsd le az asztalt vagy a polcot fehér terítővel, és állíts rá gyertyatartóban fehér gyertyákat. Tetszés szerint helyezz el körülötte kék és ezüst díszeket, mécseseket. Csomagolj be karácsonyi papírba gyufásdobozokat, és a mini ajándékokat szórd szét a gyertyák körül.

A legegyszerűbb mécseseket is feldobhatod
A hófehér soha nem megy ki a divatból

Mézes koszorú

Ha már unod a kiszaggatott mézeskalács-figurák díszítését, próbálj ki valami újat. Süss 18 mézeskalács-figurát. Amikor kihűltek, pillanatragasztóval ragaszd össze a végtagjaiknál őket, mindig a baloldal legyen felül. Egy szép, díszes szalagot bújtass át közöttük, és, ha körbeértél, a tetejét kösd egy kiálló felületre.

Csillogó gömbök

A legegyszerűbb, mégis csillogó dekoráció, ha egy átlátszó üvegpoharat kisebb-nagyobb, színes üveggömbökkel töltesz meg. Helyezd el őket a lakás különböző pontjain, és gyönyörködj a megcsillanó, színes fényekben!

A természet kincsei

Ha a dekorációt illetően is a természetesség híve vagy, metssz le egy szárazabb faágat a kertben álló fáról, de akár a piacon is beszerezheted. Fesd le aranyszínű festékkel, és hagyd megszáradni.

Pillanatok alatt kész
Bátran használj természetes anyagokat

Vásárolj faágból készült csillagalapot. Rafiával hálózd be, majd a tetejére tegyél egy hurkot, és csomózd meg. Egy kis hungarocell golyóra ragassz zöld flittereket. Ha az utóbbiak megszáradtak, a csillagdíszekkel együtt akaszd a fa ágaira őket. A kész dekoráció alá helyezz még gömbdíszeket, így olyan lesz, mintha a fáról estek volna le a terményei.

Fagyöngyös csoda

A bal alsó képen látható dísz ugyan időigényes, de garantáltan otthonod éke lesz. Ha még nem láttál igazi fagyöngyöt, keress róla egy fotót a neten, majd az alapján készíts egy 5-6 centis levélsablont. Egy egyméteres zöld selymet hajts össze csíkká, és vágj ki belőle leveleket. Vegyél egy doboz gyöngyházfejű gombostűt, és a tetejükre rajzolj zöld pöttyöt - ettől fognak fagyöngyhatást kelteni. Két gombostűt három levéllel fogj körbe, és az aljuknál tekerd össze vékony, zöld selyemszalaggal.

Kisebb méretű fehér gömböket és mini fenyőtobozokat ragasztózz be glitteres ragasztóval, majd szórd be őket ezüstös csillámporral. Egy körülbelül 6 centi átmérőjű oázisgolyó tetejébe szúrj egy csavaros kampót, majd a kis gömböket szúrd a golyóba. A golyók között lévő lyukakba nyomd bele az elkészített fagyöngyöket, majd a kész labdát lógasd le a csillárról, de akár a függönykarnisra is felakaszthatod.

A csodaszép díszért megéri  a fáradság
A kagylók feldobják a legegyszerűbb koszorút is

Rendhagyó koszorú

Virágboltban szerezz be egy koszorúalapot. Választhatsz már eleve zölddel díszített változatot, de akár magad is rögzítheted a tujaágakat kötöződróttal. Szúrj közéjük fagyöngyöt - melyet helyettesíthetsz a fent bemutatott módon -, de akár magyallal, illetve egy-két kisebb gömbdísszel is díszítheted.

A nyaraláson gyűjtött kagylókat is használd fel bátran, remekül mutatnak majd a fenyőn, a csillogó díszek között. Ragasztózd be a kagylók hátulját, majd nyomd rá őket óvatosan az ágakra. Köss egy szép masnit a koszorú aljára, és fel is teheted a bejárati ajtóra.

Lépésről lépésre

Ha az adventi koszorút is saját magad szeretnéd elkészíteni, nézd meg videónkat, melyből megtudhatod, hogyan fogj hozzá - lépésről lépésre.

Vidám csizmák

Kandalló híján használd díszítésre a lépcső korlátját. Készíts tetszőleges méretű csizmasablont. Hajts félbe egy darab filc anyagot, és vágd ki belőle a sablon segítségével a csizmákat. Varrd össze az oldalait, színes filcdarabokkal díszítsd ki.

Ha már rögzítetted a csizmákat, szükséged lesz fenyőágakra is. Fentről lefelé haladva dróttal kötözz oda a korláthoz egy-egy ágat. A legszebb akkor lesz, ha oldalról, illetve alulról is körbekeríted a korlátot. Lehetőleg minél kisebb ágakkal dolgozz, úgy sokkal természetesebb hatást kelthetsz.

A legvidámabb dekoráció
Fényes koszorú a falon, előtte színes cukorkák

Fények a falon

Hófehér égősoroddal nem csupán a karácsonyfát teheted még csillogóbbá, a lakás bármely pontját díszítheted vele. Tekerd fel koszorú alakba, rögzítsd néhány helyen dróttal, majd akaszd fel a falra. Tegyél elé gyertyákat és karácsonyi díszeket, és máris kész az ünnepi dekoráció.

Szikrázó csillag

Hobbiboltokban vásárolhatsz csillag alakú fémkelléket, melyre neked tetsző gyöngyöket húzz fel. A dísz már önmagában is nagyon mutatós, a színes, csillogó gyöngyök pedig még exkluzívabbá teszik. Akaszd a csillárra, de a karácsonyfán is csodásan mutat majd.

Tetszés szerint variálhatod a színes gyöngyöket

Damil segítségével készíts a plafonra egy szövevényes hálót, majd kösd fel rá a kész csillagokat - így olyan lesz, mintha te magad is a csillagos égbolt alatt feküdnél.

Te milyen színeket használsz karácsonykor?

Ezt is szeretjük