Így készíts ünnepi drótpelyheket

Díszítsd velük az ablakokat!

Nem szállingózik a hó? Ablakodra akkor is varázsolhatsz csodás, csillogó pelyheket. Megmutatjuk, hogyan!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mesébe illő hópehelydíszeket készíthetsz drót és gyöngyök segítségével. Dekorálhatod velük az ablakot, teheted ajándékcsomagokra, de akár a karácsonyfa ékei is lehetnek a szép kis pelyhek.

Bár első ránézésre bonyolultnak tűnhet a képen látható csodaszép, csillogó drótpelyhek elkészítése, meglátod, akár néhány perc alatt elkészülsz velük.

Amire szükséged lesz

  • 0,3 mm átmérőjű, ezüstszínű gyöngyfűződrót
  • hobbidrót
  • kicsi kúposfogó
  • csípőfogó
  • 2 és 4 mm-es, valamint hosszúkás kásagyöngy

A hozzávalókat hobbi- és kézműves boltokban szerezheted be.

Az alap

A hobbidrótokat vágd fel egyforma hosszú, körülbelül 10-12 centiméteres darabokra. A méretre vágott drótokból fogj össze hármat a két ujjad között úgy, hogy a szárak egy hatágú csillagot formáljanak. Egy körülbelül tíz centis fűződróttal középen erősítsd össze őket arra ügyelve, hogy mindig a szemben lévőn hurkold át. Ezt addig ismételd, amíg körbe nem érsz.

A drótokat úgy igazgasd el, hogy megmaradjon az egyenlő távolság közöttük. Ha készen vagy az alappal, kezdheted feldíszíteni.

Ha belejössz a kézimunkába

Az ablakok díszítése mellett érdemes ünneplőbe öltöztetned az asztalt is. Videónkban lépésről lépésre megismerheted egy igazán mutatós asztaldísz elkészítésének menetét.

Díszítés

Fűzz fel a csillagocska mindegyik ágára öt szem kisebb méretű kásagyöngyöt. Vágj le egy 20 centi hosszú fűződrótot, és csavard meg párszor a pehely egyik szárán, szorosan az utolsó gyöngy mögött, majd fűzz rá annyi apró gyöngyöt, hogy elérjen a következő szárig. Csavard meg kétszer jó erősen, majd folytasd így, amíg körbe nem érsz.

Az utolsó száron dolgozd el a drót végét, párszor szorosan tekerd meg, és vágd el a tövénél. Ha ez sikerült, fűzz még a szárakra három kicsi kásagyöngyöt, egy hosszúkásat és egy nagyobbat a végére. Az utolsó felfűzött gyöngy után hagyj fél centiméteres drótdarabot, ha hosszabb, akkor vágd le. A megmaradt darabot a felénél fogd meg a kúposfogóval, és hajlítsd vissza, hogy egy kis karikát kapj belőle.

Teljesen meg kell hajlítanod, hogy összeérjen a gyöngyökkel, így megakadályozza, hogy esetleg leessenek, ugyanakkor a kis karikák segítségével akaszthatod fel a gyöngypelyheket. Fűzz át rajta cérnát, kösd meg, és már teheted is a függönykarnisra, de fellógathatod szögre, faágra, illetve oda, ahova csak szeretnéd.

Ezt is szeretjük