Készíts varázslatos karácsonyi ajtódíszt!

Útmutató lépésről lépésre

Az ünnepi dekorálásból a bejárati ajtódat se hagyd ki, használj természetes alapanyagokat!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi dekoráció elkészítéséhez is használj természetes elemeket, néhány egyszerű ággal és terméssel igazán mutatós ajtódíszt készíthetsz.

A gyönyörű, sötétzöld levelek és a piros vagy fehér bogyók igazi ünnepi hangulatba hozzák, aki az ajtód elé áll. A csodaszép koszorú elkészítése nem túl bonyolult, és a szükséges anyagokért sem kell vagyonokat fizetned.

Előkészületek

Amire szükséged lesz

  • 30 cm átmérőjű vesszőkoszorú
  • 0,5 mm-es gyöngyfűződrót
  • különböző ágak, termések - tuja, tűzgalagonya, babér, magyal, júdáspénz, toboz
  • egy méter hosszú, bordó vagy zöld szalag

A kellékeket hobbiboltokban, virágboltokban és piacokon vásárolhatod meg. A koszorúalapot megkapod 500 forint körüli áron, a többi alapanyagot néhány száz forintért szerezheted be.

Kezdd az ágakkal és a termésekkel. Fektess magad elé újságpapírokat, erre válogasd szét az alapanyagokat, majd vágd őket kisebb-nagyobb ágakra, a legkisebb körülbelül 10-15 centiméter legyen.

Erre azért lesz szükséged, hogy lépcsőzetesen tudd felépíteni a koszorú díszítését. Ha kész vagy, minden szár végére tekerj fel szorosan egy 20 centiméteres drótdarabot, mellyel majd a koszorúra erősítheted őket. A tobozokon az utolsó pikkelyréteg alatt tekerd át kétszer a drótot erősen, de arra ügyelj, hogy mindenképpen maradjon egy hosszabb darab, amivel majd rögzíteni tudsz.

Vidám kopogtató
Vizsgáld meg közelről!

A koszorún jelölj meg egy pontot filccel, az lesz a teteje. Fordítsd meg, és szúrj be egy hosszabb drótdarabot, tekerd át többször a koszorún, ennek segítségével tudod majd felakasztani. Ha ez megvan, fordítsd vissza, és kezdődhet a díszítés.

Készíts adventi koszorút!

Az ajtódísz mellett akár az adventi koszorút is elkészítheted saját magad. Videónk segítségével megtudhatod, hogyan!

Díszítés

A hosszabb ágakkal kezdd, a jelölésnél szúrd át két-három ág drótját, majd tekerd meg a koszorú egyik vesszőjén, hogy fixen maradjanak a helyükön. Ahhoz, hogy az ágak kövessék a koszorúforma kerek ívét, 2 cm-es drótokkal erősítsd őket lejjebb is a vesszőkhöz, majd a drótvéget dugd be a vesszők közé.

Ugyanezzel a módszerrel helyezd el egymáson az egyre kisebb ágakat, azzal a különbséggel, hogy a legrövidebb, utolsó réteget már nem kell plusz rögzítéssel ellátnod, hagyd, hogy dúsan álljon a koszorú tetején. Ha ez kész, jöhetnek a bogyók és a tobozok, melyeket rendezz el ízlésesen a zöldre, majd a drótok segítségével rögzítsd őket.

Az utolsó lépés a masni felhelyezése. Köss egy nagy masnit a szalagból, majd a csomó hátulján fűzz át egy 30 centiméteres drótot, és a masni mellett szorosan tekerd össze a szárait, nehogy szétbomoljon.

A dísz utolsó darabját is az ágakhoz hasonlóan kell a koszorúhoz erősítened, szorosan a növények alatt, így a drótozás nem fog látszódni. Ha ez kész, nincs más dolgod, mint felakasztani az ajtóra, majd fogadni az elismerő szavakat.

Ezt is szeretjük