A legszexibb ünnepi sminkek szemszínre szabva
A sugárzó tekintetért
Varázsold el környezetedet egyetlen ragyogó pillantással.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem az a cél, hogy túlragyogd a karácsonyfát szenteste, ám az biztos, hogy karácsonykor a csillogó-villogó szemek elengedhetetlen kellékei a tökéletes ünnepi sminknek.

A pezsgőszín természetes benyomást kelt, mégis különleges

Mivel a szemed amúgy is az arcod legmeghatározóbb része, ezért fontos, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle, mégpedig nem mással, mint a színek segítségével.

Persze, nem lehet egységesen kategorizálni, hogy ehhez a szemhez ez a szín passzol, de azért vannak bizonyos tudnivalók, melyek segítségével nem foghatsz mellé. Készítsd el magadnak az idény legszexibb alkalmi sminkjeit!

Finom stílusban

A zöld szem, függetlenül attól, hogy smaragd, jáde vagy egyéb drágakő színeiben pompázik, igazi ékesség, ráadásul a karácsony egyik alapvető színe, így muszáj, hogy kihangsúlyozd. Szerencsére a lehetőségek tárháza szinte végtelen, ha zöld szemszínről van szó, ehhez az árnyalathoz ugyanis sok tónus remekül illik, mint például a barna, a rózsaszín, a lila és a zöld is. De a legszebb eredményt az ünnep során akkor érheted el, ha a bézs és a pezsgőszín kombinációjából építed fel a sminkedet, egy kis csillámpor segítségével.

Miután az alapozót felvitted az arcodra, pezsgőszínű szemhéjpúderrel fesd ki a szemhéjadat. Ha kicsik a szemeid, ez különösen praktikus lehet, a világos színek ugyanis optikailag nagyítanak.

A külső szemzugba az ujjbegyed segítségével vigyél fel némi bézs festéket, és oszlasd el úgy, hogy szép átmenet legyen a két szín között. Világosbarna szemceruzával nagyon vékonyan keretezd körbe a felső szemhéjad, majd oszlass el egészen kevés aranyszínű csillámport rajta. Végül sötétbarna szempillaspirállal emeld ki a szempilláidat is.

Túlragyogva a karácsonyfát

A tündöklő kék szemek az egészen szürkés, viharfelhőre hajazó égbolttól kezdve a mélykék árnyalatig nagyon sokfélék lehetnek. Ezekhez a lilás és szürkés árnyalatok illenek leginkább, de a barna, bronz, sőt, az arany árnyalataival is egészen szép összhatást lehet elérni. Ugyanakkor a közhiedelemmel ellentétben eszedbe ne jusson kék színnel kontúrozni a szemed, ez ugyanis elnyomja szemed kékjét.

Az ünnepi smink lényege, hogy nem nélkülözi a ragyogást és a csillogást. Ennek érdekében a belső szemzugodba vigyél fel az ujjaddal egy kis arany színt, a szemhéjad többi részét pedig fesd bronzra. A szemedet szintén aranyszínű szemceruzával kontúrozd, viszont a szempilláidat fesd sötétbarnára, ez ugyanis szebben kiemeli a szempillát, mint a fekete színű. Az alsó szemhéjad barna szemceruzával rajzold körbe, alá pedig húzz egy hajszálvékony aranycsíkot, ez teszi fel az i-re a pontot.

A barna szemek

A barna szemek a leggyakoribbak, ennek a színnek van a legszélésebb skálája. Az aranyba hajló világos árnyalattól kezdve a mogyoró színén át egészen az étcsokoládé színéig szinte bármilyen árnyalatot ölthet, ám nagy szerencse, hogy szemhéjárnyalók tekintetében szinte lehetetlen rosszul választani. Bár egyértelműen a zöld és a lila azok a tónusok, amelyek kiemelik a barnát, ám a pasztellszínek és a fekete sem mutat rosszul vele.

A bronz árnyalatok a kékszeműeknek állnak a legjobban
A barna és a rózsaszín nyerő páros

Alkalmi smink esetében azt kell eldöntened, hogy merész szeretnél lenni, vagy inkább visszafogott, mégis ragyogó. Mivel karácsony van, ezért az utóbbi verzió a praktikusabb. Egészen halvány lazacrózsaszínnel fesd ki a szemhéjad. Ez lesz a smink alapja. Azonban, hogy mégse tűnj habcsóknak, válassz hozzá egy erőteljesebb barnát, és a két színt párosítsd úgy össze, hogy az átmenet tökéletes legyen. Fekete szemceruzával húzd ki a szemhéjadat alul és felül is, majd szintén sötét spirállal hosszabbítsd meg a szempilláidat. Ne félj az erős kontraszttól, a barna szemeknél különösen jól mutat a világos és sötét ellentéte.

Te milyen sminket fogsz készíteni az ünnepkor?

Ezt is szeretjük