A legjobb siklást ígérő korcsolyapályák a fővárosban
Öltözz melegen!
Hagyd, hogy az önfeledt siklás teljesen kikapcsoljon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legszórakoztatóbb téli program a korcsolyázás, akár egyedül, akár társaságban. Összegyűjtöttük a főváros legjobb pályáit, hogy jövőre már a kisujjadból ki tudd rázni a tripla Lutzokat.

Rádió 1 Jégterasz

Idén is szeretettel vár a Westend City Center tetejére épített Rádió 1 Jégterasz. A tavaly is nagy sikernek örvendő pálya a szezonban ismét megnyitott tükörsima jégfelületével. A nyitva tartás idejét három szakaszra lehet osztani, ugyanis egy nap kétszer újítják fel a jeget. Ezek alapján a délelőtti ciklus 8-12, a délutáni 13-17, míg az esti 18-22, illetve 18-24 óra közé esik, attól függően, hogy melyik napról van szó.

Hét közben egy felnőttjegy 1100 forint, míg hétvégén 1300-ba kerül. Persze, ha nagyon elszánt korcsolyázó vagy, napijegyet is válthatsz, ez 1900 forint. A korcsolyabérlés 600 forint óránként, míg, ha éleztetni szeretnél, az 1200 forintba kerül. A jégpálya mellett ruhatár is működik, 100 forintot kell minden egyes leadott darabért fizetned. A pálya nagy előnye az állandó bulihangulat, ami téged is magával ragad, és külön élmény az esti jégdiszkó. Ha kíváncsi vagy még valamire a Jégteraszt illetően, akkor kattints ide.

Városligeti Műjégpálya

Több év után a szezonban ma újra megnyitja kapuit a műjégpálya a Városligetben. A felújított építmény most eredeti, 1926-os pompájában vár téged, ám az akkori viszonylatokhoz képest jóval több, mintegy négyezer embert képes befogadni. Az épületben a lehető legmodernebb technikát építették ki, így ez lett Európa legnagyobb egybefüggő jégterülete, ahol te is kedvedre csúszkálhatsz.

A pálya egyelőre csak a karácsonyi időszakra nyit ki. A belépőért egységesen 1300 forintot kell fizetned. Ha nem szeretnél lemaradni a korcsolyapálya újjászületéséről, akkor látogass el a Városligetbe, vagy nézz körbe a hivatalos oldalukon.

Megyeri úti jégcsarnok

Ha a zimankós időjárás nem engedi, hogy a szabadban villogtasd meg siklásbeli tehetséged, akkor válaszd az újpesti jégcsarnokot a Megyeri úton. A fedett pályás intézmény ugyan elsősorban a sportolók edzőterme, de szombaton és vasárnap 15-17 óra között a nagyközönség előtt is nyitva áll.

Mivel egészen szűkös a közönség szórakoztatására szánt idő, érdemes saját korival készülnöd a testmozgásra, vagy legalábbis korábban érkezned, hogy biztosan jusson a lábadra való eszköz. A kölcsönzés 400 forintba kerül két óra időtartamra, míg, ha éleztetni is szeretnéd a korcsolyádat, arra 600 forintot kell számolnod. A belépő ára 800 forint, ami koriviszonylatban egészen olcsónak számít. Ha szeretnél még többet megtudni a nyitva tartásról és a lehetőségekről, akkor itt megteheted.

Te a műjégpályákat vagy a természetes, befagyott felületeket szereted jobban?

Ezt is szeretjük