A legfinomabb zserbórecept egyenesen a nagyitól
A nagymama süteményével senki nem veheti fel a versenyt, de receptünkkel azért megpróbálhatod.
Nincs olyan nagymama a világon, akinek a zserbója megmaradna. Ez az a sütemény, amit mindegyikük a lehető legfinomabban készít, még ha a receptek valamelyest különböznek is.
Ha a Gerbeaud cukrászdába nem is jutsz el, süss egy tepsi süteményt mennyei receptünk alapján!
Zserbószelet
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- tej
- porcukor
A vajat a liszttel morzsold el, az élesztőt kevés langyos tejben keleszd meg. A liszthez add hozzá az élesztőt, a tojást, a cukrot, ha kell, kevés tejet, és gyúrd össze. A tésztát oszd három részre, és mindegyiket nyújtsd tepsinagyságúra. Az első lapot tedd a tepsibe, kend meg sárgabaracklekvárral, és szórd meg a porcukorral összekevert dióval. Erre helyezd a másik lapot, amelyet szintén kenj meg lekvárral, illetve szórj meg porcukros dióval.
A harmadik lappal fedd be, a tésztát szurkáld meg villával, és egy órán át keleszd. Közepesen forró sütőben süsd meg. A langyos tészta tetejét vond be olvasztott csokoládéval. Amikor a csokoládé megkeményedett, éles késsel hosszúkás alakúra vágd fel.
Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.
Képünk a rekaye.blogspot.com oldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
Omlós vaníliás kifli: a legízletesebb félholdak
- csokoládé
- ünnep
Csupa csokis fatörzs torta
- ünnep
- méz