A legfinomabb zserbórecept egyenesen a nagyitól

A nagymama süteményével senki nem veheti fel a versenyt, de receptünkkel azért megpróbálhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs olyan nagymama a világon, akinek a zserbója megmaradna. Ez az a sütemény, amit mindegyikük a lehető legfinomabban készít, még ha a receptek valamelyest különböznek is.

Ha a Gerbeaud cukrászdába nem is jutsz el, süss egy tepsi süteményt mennyei receptünk alapján!

Zserbószelet

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • tej
  • porcukor

A vajat a liszttel morzsold el, az élesztőt kevés langyos tejben keleszd meg. A liszthez add hozzá az élesztőt, a tojást, a cukrot, ha kell, kevés tejet, és gyúrd össze. A tésztát oszd három részre, és mindegyiket nyújtsd tepsinagyságúra. Az első lapot tedd a tepsibe, kend meg sárgabaracklekvárral, és szórd meg a porcukorral összekevert dióval. Erre helyezd a másik lapot, amelyet szintén kenj meg lekvárral, illetve szórj meg porcukros dióval.

A harmadik lappal fedd be, a tésztát szurkáld meg villával, és egy órán át keleszd. Közepesen forró sütőben süsd meg. A langyos tészta tetejét vond be olvasztott csokoládéval. Amikor a csokoládé megkeményedett, éles késsel hosszúkás alakúra vágd fel.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Képünk a rekaye.blogspot.com oldalról származik.

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük