A legbűbájosabb angyalkadíszek papírból: készítsétek el együtt a gyerkőccel
Készítsetek egyszerű, mégis nagyszerű dekorációt fillérekből.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor odakint hideg van, nem biztos, hogy szívesen mozdulsz ki a családdal, így aztán jól jönnek az olyan programok, amelyekhez nem kell rétegekbe öltözni.

Hópehelytündér
Repülő angyalkák

Készítsetek együtt meseszép angyalkás díszeket papírból, amelyek nemcsak közös kikapcsolódást ígérnek, de a végeredményt utána kiakaszthatjátok a lakásban.

Hópehelytündér

Fehér papírra tegyél egy bögrét fejjel lefelé. Rajzold körbe, majd tedd ugyanezt lila papíron is. Ha kész, vágd ki a korongokat. Készíts hópelyhet - ez lesz a tündér ruhája.

Ehhez a fehér korongot összesen háromszor hajtsd félbe, majd az egyik oldalából vágj ki egy háromszöget. Az összehajtott szélek mentén vágj ki sok különböző méretű háromszöget. A hópelyhet kend be ragasztóval, szórd meg glitterrel, hagyd megszáradni, végül ragaszd rá a lila korongokra.

A hópelyheket vágd ketté. A szoknyához az egyik felét vágd két darabra, a kisebbikből készítsd el a tündér testét. Utóbbit, valamint a szoknyát ragaszd egy papírlapra. Lila papírból vágj egy csíkot - ez lesz az öve -, majd ragaszd a szoknya és a test találkozásához. A szárnyhoz rajzold újra körbe a bögrét, vágd ki, és a lapot háromszor hajtsd félbe. Rajzolj rá egy fél szárnyat, a vonal mentén vágd ki, illetve vágj néhány nagyobb háromszöget is bele. Nyisd szét a szárnyat, kend be ragasztóval, majd szórd meg csillámmal. Ha megszáradt, ragaszd a tündér törzséhez. Végül papírból készítsd el a tündér fejét és haját, valamint a végtagjait, és rögzítsd ragasztóval.

Repülő angyalkák

Vastag papírral rajzolj egy ívelt háromszöget, és vágd ki. Ugyanebből a papírból készítsd el az angyal két karját és lábát is. Vágd ki őket, ezután pedig az egyik kart a ruha mögé, a másikat a ruhára ragaszd. Papírból vágd ki az angyal fejét és haját. A hajat ragaszd a fejre, a fejet pedig a ruhára. Egy téglalap alakú papírt harmonikaszerűen hajtogass össze, míg el nem fogy. Ez lesz az angyal szárnya.
Ezután vágd le a szárny egyik sarkát. Egy cérnadarab végére köss nagy csomót, a cérnát tedd a harmonika közepére, majd a papír azon széle köré tekerj ragasztószalagot. Illeszd a szárnyat a ruhához, és ragasztószalaggal rögzítsd. Rajzold meg az angyal arcát, papírból vágd ki a lábait, és rögzítsd azokat is a ruhájára. Tetszésed szerint díszítsd ki.

Tündér karácsonyfadísz

Rajzolj körbe egy bögrét, majd vágd ki a korongot, és hajtsd félbe. Nyisd szét, és a hajtásvonal mentén vágd ketté a korongot. Az egyik félkörre rajzolj két kart, majd vágd ki őket, illetve papírból készíts kezeket is, és ragaszd össze őket. A testhez díszítsd ki a korong másik felét. Ragaszd össze kúp alakúra - ehhez az egyenes széle feléig húzz egy csíkot ragasztóval. Tekerd össze a papírt, és nyomd össze az egyenes szélét, míg össze nem ragad. Vágd le a kúp tetejét, hogy egy kis lyuk keletkezzen rajta.

Hajts félbe két papírdarabot. Az egyikre hajat, a másikra szárnyat rajzolj úgy, hogy a szárny egy része érintse a hajtásvonalat, majd vágd ki a formákat. Rajzold meg a tündér arcát, és vágd ki. Ragaszd az egyik hajformára, amit kivágtál. Egy hosszú cérnadarabot hajts félbe, a felénél köss rá csomót, így lesz egy nagy hurkod. Fűzd át a test tetején található lyukon. A kezeket ragaszd a testhez, a hurkot pedig a haj hátsó részéhez. Ezt követően ragaszd rá az arcot és a szárnyat is. Készíts cipőt a tündérnek. A két lelógó cérnára fűzz apró gyöngyöket, majd köss alájuk csomót, hogy ne essenek le.

Tündér karácsonyfadísz
Angyalka csúcsdísz

Angyalka csúcsdísz

Tegyél egy tányért a papírra, és rajzold körbe, majd vágd ki. A korongot hajtsd félbe, nyisd szét, és a hajtásra merőlegesen ceruzával húzz egy vonalat. Alá rajzold meg az angyal szárnyát úgy, hogy az a hajtásvonalhoz érjen. A korongot vágd el először a hajtásvonal, majd a szárny vonala, a hajtásvonal és végül a ceruzával húzott vonal mentén. Készíts bevágást a szárny feléig. Hajtsd vissza a szárnyat, óvatosan tartsd meg, és rajzold körbe ceruzával.

Nyisd szét a papírt, és vágd körbe a másik szárnyat is, majd vágj be a feléig. Tekerd össze a testet úgy, hogy a szárnyak bevágásai illeszkedjenek egymásba. Csúsztasd össze őket, majd hajlítsd be egy kicsit az angyal testét. Papírból vágd ki az angyal fejét és haját, és ragaszd össze őket. Készíts neki kart és kezeket, és mindent ragassz rá a testére. Papírból vágd ki a lábát és a cipőjét. A lábakra rajzolj csíkokat, és ragassz rájuk cipőt. A lábakat ragasztószalaggal erősítsd az angyal testének belső oldalára. Fényes papírból készíts neki koronát és varázspálcát, majd az egészet díszítsd tetszésed szerint.

Cikkünk megírásában Fiona Watt és Rebecca Gilpin Kreatív karácsony című könyve segített.

Ebben az izgalmas könyvben számtalan remek ötletet találsz, melyek segítségével karácsonyi üdvözlőlapokat, lenyűgöző díszeket és ínycsiklandó finomságokat készíthetsz. Egyszerűen kövesd lépésről lépésre az utasításokat, és meglátod, milyen könnyen lehet nagyszerű eredményeket elérni.

Kiadja a Szalay Könyvkiadó.
A könyv ára 1700 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Te szoktál a gyerkőccel mindenféle díszt csinálni?

Ezt is szeretjük