2011 legnagyobb könyvsikerei
Ajándékba is adhatod
Ajándékozz szeretteidnek könyvet karácsonyra. Hidd el, egy jó történettel nehéz melléfogni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó könyvvel szinte lehetetlen melléfogni ajándékvásárlás terén. Ne is agyalj tovább azon, hogy könyvmoly ismerőseidnek milyen meglepetést válassz!

Most a legkülönfélébb kategóriákból szemezgettünk számodra az ide felhozatal sikerlistás darabjaiból. Mind egytől egyig kiváló alkotás, csak győzz válogatni, hogy melyiket rejtsd el a csomagolópapírok és masnik erdejében.

Harcoló uralkodócsaládok

Napjainkban a fantasyk egyre népszerűbbek. Még azok is szívesen vesznek a kezükbe egy elképzelt világról szóló könyvet, akik korábban némi lenézéssel viseltettek az ilyeféle sztorik iránt, és untatta őket egy képzelet szülte cselekménysor.

George R. R. Martin Trónok harca című kötetében azonban ezek a szkeptikusok sem csalódnának. A jól felépített történet egy lovagkirályság életét mutatja be, méghozzá igazán új, a fantasykre egyáltalán nem jellemző nézőpontból. Nem véletlen, hogy úgy emlegetik az írót, mint az új J. R. R. Tolkient.

A konfliktusokkal átszőtt történetben több család egymással való viaskodását lehet nyomon követni. A lovagkirályság trónjáért való harcban azonban nem mindenki az, akinek látszik - korántsem biztos, hogy aki gazember, az valóban a rossz oldalán áll, ám egy kedves jellem is lehet a velejéig romlott.

Vámpírzóna

A legjobb barátnődnek jóformán megnyúlt a szemfoga a sok vámpíros sztori olvasásától? Akkor kövesd ezt a misztikus vonalat, és válassz neki vérszívós történetet. Richelle Mead Vámpírakadémia szériájának utolsó része egyszerűen letehetetlen még azok számára is, akik a sorozat előző köteteit nem olvasták. A végső áldozat cselekménye újra és újra rabul ejti az olvasót, váratlan fordulatokat és meglepetéseket tartogatva, nem véletlen, hogy számtalan amerikai díjat bezsebelt.

Rose Hathawayt a vámpírkirálynő megölésének vádjával őrizetbe veszik, és mindenki tudja, hogy esélye sincs a felmentésre. Márpedig a felségárulásért halál jár, méghozzá a lehető leghamarabb. Csakhogy ezt barátai, feketén üzletelő apja és szerelmei sem nézik jó szemmel, így megszöktetik az udvar fogságából. Rose a szívdöglesztő, ámbár közömbösnek mutatkozó Dmitrijjel vág neki a nagyvilágnak, hogy kiderítsék, ki akarta a nyakába varrni a gyilkosságot. Talán nem mindenki az, akinek mutatkozik? Egy barát valójában csak álarcot visel? Hogy megtalálja-e Rose az igazi gyilkost, vagy hajlandó-e meghozni a végső áldozatot az igaz szerelméért, a könyvből kiderül.

Krimi a javából

A hazai könyvfelhozatal sem szűkölködött idén új alkotásokban. Számtalan regény jelent meg a romantikus alkotásoktól egészen a scifiig, ám az abszolút kedvenc Vavyvan Fable Habospite című könyve volt. Molnár Éva két jól ismert történet szereplőit - a Vis Major sorozat, illetve a Halkirálynő széria főhőseit - hozta egy könyvfedél alá a tőle jól megszokott humoros, szarkasztikus, ugyanakkor néha egészen elgondolkodtató stílusban. Ha van olyan ismerősöd, aki nagy krimirajongó, vagy egyszerűen csak kedveli az írónő regényeit, akkor ezt a kötetet csomagold be neki a fa alá.

Dalia és az exzsaru Marcel esküvőjükre készülnek, melyre a minden lében kanál Denisa Wry is hivatalos. Ám ahol ő felbukkan, ott kő kövön nem marad, így már a leánybúcsú sem a szokványos mederben zajlik. A kotnyeles rendőrnő ennek kapcsán ismerkedik össze Kyra és Vis Major lehengerlő párosával, akik szintén éppen Fertő Cityben nyomoznak. Vajon két dudás egy csárdában hogy fér meg? Leginkább sehogy, aminek következtében számos komikus, ugyanakkor szó szerint véresen komoly és tébolyult helyzetnek lehetsz szemtanúja.

Elképesztő igazság

Kicsit komolyabb vizekre eveznél ajándék terén? Szalai Vivien Drága kéj című története nagy port kavart, hiszen egy magyar luxusprostituált igaz történetét dolgozza fel. A szerzőnek ez már a második kötete a témában, az első rész a Hamis gyönyör címet viselte, és hasonlóan felborzolta a kedélyeket. A téma meghökkentő volta miatt ez a regény már-már kínálja önmagát, de ha a barátnőd amúgy is szereti az valóságon alapuló történeteket, akkor ennek a kötetnek helye lesz a polcán.

A luxusprostituált Szofi a szegénységből jött, és mint oly sokan, ő is a gazdagságot áhítja. Üzletet csinál megnyerő külsejéből és szexuális kisugárzásából, és könnyűszerrel ráveszi a férfiakat - persze csakis a leggazdagabbakat -, hogy egyetlen vele töltött óráért akár ezer eurót is fizessenek. Csakhogy egy idő után ez már mind semmit nem jelent, és a megaláztatás, valamint a perverziók világában találja magát, ahol az élete a pokolhoz hasonlóvá válik.

Neked melyik a kedvenc könyved?

Ezt is szeretjük