Ilyen az élet a világ legnagyobb bordélyában: tizenkét emeletes házban szolgálják ki a kuncsaftokat
Kölnben épült fel a világ legnagyobb bordélyháza, a Pascha.

pascha-bordély5
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A prostitúció már az ókortól jelen van az emberek életében, sőt megdöbbentő módon még a valláshoz is kapcsolódik a korai története. Akkoriban ugyanis előfordult, hogy a templomok fizető vendégeit az örömlányok segítségével emelték „isteni állapotba”.

Bár azóta már sok évszázad eltelt, a prostitúció a mai napig virágzik. Sok helyen azonban nem is a pénz- vagy örömszerzés a fő motiváció, a lányokat ugyanis gyakran kényszerítik a szolgáltatásokra. 

Ilyen a világ legnagyobb bordélya, a Pascha

Ha bordélyokra gondolunk, sokaknak Amszterdam piros lámpás negyede, valamint a Németországban dolgozó örömlányok jutnak eszébe - nem véletlenül. Ezekben az országokban a 2000-es évek elején teljesen legálissá tették a pénzért nyújtott szexuális szolgáltatásokat. A stricik már sokkal inkább menedzserek lettek, a bordélyokat pedig nemcsak helyiek látogatják, hanem kivirágzott a szexturizmus is. Ez a forradalom azonban már a legalizálás előtt, a ’70-es években elkezdődött, ekkor épült meg a világ legnagyobb bordélyháza Kölnben. Az 1972-ben nyitott Pascha tizenkét emeletén várja a kuncsaftokat.

Az épületben elenyésző számú német lány dolgozik, az örömlányok nagy része Kelet-Európából, főként Romániából, Ukrajnából és Oroszországból érkezett ide a jobb élet reményében, de thai és vietnámi vendégmunkások is akadnak. Németországban az egy főre jutó prostituáltak száma nagyobb, mint a világ bármely más országában: a legutóbbi adatok alapján 400 000 szexmunkás napi 1,2 millió férfit szolgál ki. Az iparág jelenlegi értéke az országban nagyjából 15 milliárd euró.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük