Kleopátra két testvéréhez is hozzáment - 10 vérfertőző rokoni házasság a történelemben
A történelemben bőven akadnak példák a vérfertőző kapcsolatokra, a rokoni házasságokra.

kleopatra sissi cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vérfertőzés fogalma alatt alapvetően a testvérek, illetve az egyenesági rokonok közti nemi kapcsolatot, házasságot értjük. Ez ma már bűncselekménynek számít, a történelem során viszont sokáig bevett szokás volt a rokonok közti kapcsolat. Hosszú évszázadokon keresztül egészen az ókortól sok kultúrában, országban vették természetesnek, hogy testvérek, unokatestvérek házasodtak össze, nemzettek utódokat, sőt gyakran a szülők kötelezték erre gyermekeiket.

Az uralkodó-, illetve nemesi családok általában azért választották a rokoni viszonyokat, hogy a családban maradhasson vagyonuk, biztosítsák pozíciójukat, hatalmukat, valamint továbbvigyék a család génjeit. 

Vérfertőző házasságok a történelemben

Egyiptomban például a fáraók a legtöbbször saját testvéreikkel házasodtak, de az ókori Rómában is előfordultak hasonló esetek. Nem beszélve a Habsburgokról, akiknél a vérfertőző kapcsolatok miatt alakult ki a Habsburg-állként ismert genetikai rendellenesség. Sőt, bár ezt talán kevesebben tudják, még Viktória királynő és Sissi is unokatestvéreikhez mentek hozzá. 

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük