A tökéletes rántott sajt receptje: nem folyik ki a bundából
A házilag készített ételek mindig finomabbak, mint előrecsomagolt társaik. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha csak valami gyors, mégis laktató vacsorát tervezel, akkor készíts rántott camembert sajtot.

Amíg a sajtszeletek megsülnek, mártogatóst is csinálhatsz hozzá, hogy megédesítse az estéteket. Elronthatatlan finomság.

Rántott camembert sajt

Hozzávalók:

  • 40 dkg camembert sajt
  • 20 dkg áfonya - mirelit is lehet
  • 3-4 tojás
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A camembert sajtot szeleteld fel. Fogasd bele a lisztbe, a megsózott, felvert tojásba és a zsemlemorzsába, majd ismételd meg a műveletsort még egyszer. Így egészen biztos, hogy a sajt nem fog kifolyni. Az olajat hevítsd fel, és nyolc-tíz perc alatt süsd meg benne a camembert-t. Amíg sül, készítsd el a szószt.

Az áfonyát keverd össze a mézzel és a fahéjjal. A mirelit áfonya enged magából annyi levet, amennyire szükség van a mártogatóshoz, de ha frisset használsz, nagyjából fél deci vizet is adj a gyümölcshöz, hogy legyen miben megfőnie. Óvatosan keverd hozzá a vajat, és mikor felolvadt, vedd le a tűzről a mártást, majd kanalazd a rántott sajt mellé.

Tüzes pillanatok

Az est megkoronázásaképpen tálalj finom vágykeltőket! Izgalmassá teheted velük az éjszakát.

Ha még édesség készítésre is futja az idődből, akkor készítsd el a magyarok nagy kedvencét, a somlói galuskát! Íme, a klasszikus recept! »

Ezt is szeretjük