A tökéletes rántott sajt receptje: nem folyik ki a bundából

A házilag készített ételek mindig finomabbak, mint előrecsomagolt társaik. Próbáld ki receptünket!

Ha csak valami gyors, mégis laktató vacsorát tervezel, akkor készíts rántott camembert sajtot.

Amíg a sajtszeletek megsülnek, mártogatóst is csinálhatsz hozzá, hogy megédesítse az estéteket. Elronthatatlan finomság.

Rántott camembert sajt

Hozzávalók:

  • 40 dkg camembert sajt
  • 20 dkg áfonya - mirelit is lehet
  • 3-4 tojás
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A camembert sajtot szeleteld fel. Fogasd bele a lisztbe, a megsózott, felvert tojásba és a zsemlemorzsába, majd ismételd meg a műveletsort még egyszer. Így egészen biztos, hogy a sajt nem fog kifolyni. Az olajat hevítsd fel, és nyolc-tíz perc alatt süsd meg benne a camembert-t. Amíg sül, készítsd el a szószt.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az áfonyát keverd össze a mézzel és a fahéjjal. A mirelit áfonya enged magából annyi levet, amennyire szükség van a mártogatóshoz, de ha frisset használsz, nagyjából fél deci vizet is adj a gyümölcshöz, hogy legyen miben megfőnie. Óvatosan keverd hozzá a vajat, és mikor felolvadt, vedd le a tűzről a mártást, majd kanalazd a rántott sajt mellé.

Tüzes pillanatok

Az est megkoronázásaképpen tálalj finom vágykeltőket! Izgalmassá teheted velük az éjszakát.

Ha még édesség készítésre is futja az idődből, akkor készítsd el a magyarok nagy kedvencét, a somlói galuskát! Íme, a klasszikus recept! »

Ezt is szeretjük