A tökéletes rántott sajt receptje: nem folyik ki a bundából
A házilag készített ételek mindig finomabbak, mint előrecsomagolt társaik. Próbáld ki receptünket!
Ha csak valami gyors, mégis laktató vacsorát tervezel, akkor készíts rántott camembert sajtot.
Amíg a sajtszeletek megsülnek, mártogatóst is csinálhatsz hozzá, hogy megédesítse az estéteket. Elronthatatlan finomság.
Rántott camembert sajt
Hozzávalók:
- 40 dkg camembert sajt
- 20 dkg áfonya - mirelit is lehet
- 3-4 tojás
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál méz
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A camembert sajtot szeleteld fel. Fogasd bele a lisztbe, a megsózott, felvert tojásba és a zsemlemorzsába, majd ismételd meg a műveletsort még egyszer. Így egészen biztos, hogy a sajt nem fog kifolyni. Az olajat hevítsd fel, és nyolc-tíz perc alatt süsd meg benne a camembert-t. Amíg sül, készítsd el a szószt.
Dilemma podcast
A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.
Promóció
Az áfonyát keverd össze a mézzel és a fahéjjal. A mirelit áfonya enged magából annyi levet, amennyire szükség van a mártogatóshoz, de ha frisset használsz, nagyjából fél deci vizet is adj a gyümölcshöz, hogy legyen miben megfőnie. Óvatosan keverd hozzá a vajat, és mikor felolvadt, vedd le a tűzről a mártást, majd kanalazd a rántott sajt mellé.
Tüzes pillanatok
Az est megkoronázásaképpen tálalj finom vágykeltőket! Izgalmassá teheted velük az éjszakát.
Ha még édesség készítésre is futja az idődből, akkor készítsd el a magyarok nagy kedvencét, a somlói galuskát! Íme, a klasszikus recept! »
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- csirke
Részeges csirkecombok bazsalikommal
- ünnep
- csirke