Ínycsiklandó afrodiziákum: garnélarák tejszínes mártásban
Gyors és egészen egyszerű fogás, amit vacsorára bármikor elkészíthetsz. Rajta!

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Brigitte Bardot 84 évesen is dögös szexszimbólum: stílusa halhatatlan marad »

Egyszerű, pezsgőszínű smink minden alkalomra: ezt készítsd el, ha a természetesség híve vagy »

Meghan Markle saját ruhakollekciója év végén érkezik: minden eladott fillér jótékonysági célra megy »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A garnéla mindig remek alapanyag, hiszen nagyon finom, ráadásul gyorsan elkészül. Ha eddig nem mertél kísérletezni, akkor itt az idő, hogy kipróbáld receptünket!

A garnélától nem kell félned, ugyanis tisztítva is kapható. Ráadásul az apró rákocskák köztudottan vágykeltő hatással bírnak.

Tejszínes garnélarák

Hozzávalók:

  • 60 dkg konyhakész garnéla
  • 40 dkg tagliatelle tészta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 répa
  • 1 citrom
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, és szórd rá a rákokat. Alaposan süsd meg mindkét oldalukat. Aprítsd fel a fokhagymagerezdeket, a répát és a petrezselymet, és szórd a garnélákra. Facsard rá a citrom levét, majd sózd, borsozd ízlésed szerint.

Néhány percig főzd így, hogy az ízek összeérjenek, majd locsold rá a tejszínt. Addig főzd, amíg a mártás besűrűsödik. A tésztát főzd meg kicsit sós, olajos vízben, majd hagyd lecsepegni. Keverd össze a garnélás szósszal, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük