Gyömbéres csirke citrommal leöntve
Tartasz tőle, hogy a csirkehús kiszárad sütés közben? Akkor nem, ha gyömbéres-citromos pácban készült receptünkkel próbálkozol.

A gyömbér olyan afrodiziákum, amit már évezredek óta használnak.

Ha szeretnél egy igazán emlékezetes estét tölteni a pároddal, próbáld ki receptünket, amiben a gyömbér főszerepet kap. Ugyan elkészítése kicsit hosszadalmasabb, de megéri a fáradozást! Sőt, akár csirkemellel is kipróbálhatod.

Gyömbéres csirke citrommal leöntve

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 3 szál újhagyma
  • 2 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • olívaolaj

Az újhagymát és a gyömbért aprítsd fel. Kevés olívaolajat, a citromok levét és az egyik héját, valamint az áttört fokhagymát keverd össze. Ízlésed szerint sózd meg, majd tedd bele a csirkecombokat egy órára.

Egy tepsibe önts némi olívaolajat, és fektesd bele a csirkecombokat. Locsold rá a pácot, majd fedd le a tetejét fóliával. Előmelegített sütőben párold addig, amíg a hús teljesen átsül, majd vedd le a fóliát, és néhány percig hagyd pirulni. Ízlésed szerinti körettel tálald.

Ezt is szeretjük