2 tipp a Káma-szútrából, amivel fejlesztheted érzékszerveidet
A még jobb szexért
Orrod legyen kifinomultabb, te pedig válj érzékenyebbé az érintésre!

A kielégítő szexuális élet egyik fontos sarokköve az érzékszervek megfelelő működése, amihez fontos a vérkeringés serkentése.

Cikkünkben szereplő gyakorlatok abban nyújtanak segítséget, hogy kifinomultabb legyen az orrod, illetve az intim tájak érzékenyebben reagáljanak az érintésre.

Érezd jobban az illatokat!

Az illatok olyannyira közel állnak az érzelmekhez, hogy az ókori indiaiak a szaglást tartották a legspirituálisabb érzékszervnek. A gyógyító, hangulatfokozó illóolajokkal gyakran kenték be testüket a szexuális rítusokhoz.

Ha azonban szexualitásról beszélünk, nemcsak az érzéki illatokról kell szót ejteni, hanem a jó szaglásról is.

Bár a légzés létfontosságú, a legtöbben mégis kevés figyelmet szentelnek neki: sokan a szájukon veszik a levegőt, a rekeszizmot egyáltalán nem használva.

Ilyenkor azonban csak kevés oxigén jut a tüdőbe, nem telik meg teljesen levegővel. Ennek eredménye az alacsony vitalitás, a csökkent szexuális vágy, a gyakori megbetegedések.

Légzőgyakorlat

A helyes légzés gyakorlása megtölti a vért oxigénnel, ami felfrissíti az agyat. Próbáld ki a következő légzőgyakorlatot: ülj úgy, hogy a gerinced, a nyakad és a fejed egy vonalban legyen, az álladat finoman húzd vissza a gerinced irányába. A bal orrlyukadon át végy mély levegőt - dolgoztasd meg az egész tüdőt -, miközben a szádat csukva tartod, és a jobb orrlyukadat lezárod a hüvelykujjaddal. Tartsd vissza a lélegzetedet, fogd be mindkét orrlyukadat. Végül lélegezz ki a jobb orrlyukon, a másikat zárd le. Utána lélegezz be a jobb orrlyukon, és így tovább.

Hogyan segít?

Ha napi rendszerességgel végzed ezt a gyakorlatot, szaglásod kifinomultabbá válik, aminek köszönhetően érzékenyebben reagálsz párod illatára - valamint azokra a hangulatfokozó aromákra, melyeket használtok a hálóban. Mindez pedig hozzásegít ahhoz, hogy jobban ráhangolódj, illetve mélyebben átélhesd az együttlétet.

A véráramlás serkentése medencetájon

A has a méh külső megjelenési formája, és mint ilyen, a termékenységet jelképezi. Míg Nyugaton a lapos has divatos, addig Keleten a finoman kikerekedő has a nő egyik legérzékibb jegye. Nem véletlen, hogy Keleten nagy népszerűségnek örvend a hastánc, aminek egyik eleme a haskörzés.

Haskörzés

Tedd mindkét hüvelykujjadat a köldöködre, a két tenyered legyen a has alsó részén. Nyomd ki az alhasadat, majd húzd be a hasad és a rekeszizmodat is annyira, amennyire csak tudod. Most engedd ki a rekeszizmodat, hagyd, hogy a hasad lefelé és kifelé mozogjon. Kezdd lassan, ismételd meg a gyakorlatot, majd gyorsítsd fel és tartsd a ritmust.

Hogyan segít?

Érdemes megpróbálkozni a fent leírt gyakorlattal, amely edzi a hasat, ellazítja és érzékennyé teszi az egész testet, serkenti a medence, illetve az intim tájak vérellátását. Ennek köszönhetően érzékenyebbé teszi a területet, a szexuális örömök intenzívebbé válhatnak.

Cikkünk megírásában Linda Sonntag Fényképes Káma-szútra című könyve segített.

Ezt is szeretjük