A legfinomabb borleves titka
Ha szeretnéd, hogy ne csak a szerelem részegítsen meg, készíts Valentin-napra gőzölgő borlevest! A szenvedélyes éjszaka titka!

Borlevest nemcsak a karácsony táján, hanem az év bármely szakában készíthetsz. Tetőtől talpig felmelegít és ellazít, így kifejezetten jól jöhet, ha a párod elcsábításán fáradozol. Ráadásul akkor is könnyedén el tudod készíteni, ha nem vagy nagy fakanálforgató.

Próbáld ki egyszerű receptünket, és vess be minden női praktikát, hogy a Valentin-este tökéletesen alakuljon.

Borleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl savanykás fehérbor
  • 5 dl víz
  • 5 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 citrom héja

A vízbe önts bele 1 dl bort. Add hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és a citromhéjat, majd forrald fel az egészet. A tojássárgákat a liszttel, a porcukorral, a vaníliás cukorral keverd ki, valamint locsold bele a maradék bort. A felforrt levest szűrd le, majd keverd össze a tojásos masszával. Tedd vissza a tűzre 10 percre, és állandó kevergetés mellett főzd készre.

Ezt is szeretjük