Hány komoly kapcsolat után kérte meg a kezed? A szakértő elmondja, mennyire valószínű a válás
Nem is hinnéd, mennyit számít.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bárki választhat rosszul, ám az feltűnő, ha valaki szinte mindig csalódik az aktuális párjában. Egy szakítás tehát bőven belefér a tapasztalatszerzésbe.

Kettőnél érdemes elgondolkodni azon, nincs-e valamilyen tudattalan szempontja is a kiválasztásnak? Három elválás már felveti azt a kérdést is: vajon mi ismétlődik újra és újra ezekben a párkapcsolatokban?

Előbb az élet, aztán a házasság

Olykor minden az időzítésen múlik. Nem teljesen mindegy tehát, melyik életszakaszodban találkozol a számodra megfelelő társsal. Amikor a felnőtté válás szabadságát ízlelgeti valaki, karriert épít, önmagát keresi, nem biztos, hogy ugyanilyen intenzitással másra is oda tud figyelni.

Egy nagyon komolynak ígérkező kapcsolat is rámehet egyéni érdekekre, és ez nem önzőség, sokszor természetes fejlődési folyamat.

Ha ugyanez a két ember évekkel később kerül össze, lehet, hogy életük végéig együtt maradnak. Nem kell automatikusan megijedned tehát attól a férfitól, aki két vagy három hosszú viszony után épp téged jegyez el. És ha neked ő a harmadik vagy negyedik fontos társad, ám az első, akinek képes vagy igent mondani, lehet, hogy csak ennyi a megfejtés: éppen jó időben és megfelelő helyen vagytok egymásnak.

Félelem a holtomiglantól

Nagyon gyakori azonban ennek az ellenkezője is. Ha valaki tart az elköteleződéstől, és nem szívesen kalkulál véglegesnek tűnő következményekkel, bizony kihátrálhat még egy olyan kapcsolatból is, amelyben alapvetően jól érezte magát.

Pontosan tudja, hogy a kellemes, ám fontos társviszonyból előbb vagy utóbb családalapítás lesz. Erre azonban nem áll készen a lelkében. Inkább az utolsó pillanatban továbblép, és tiszta lapot nyit mással. Újraéli tehát azt a lazább szakaszát egy kapcsolatnak, amely még a beszorítottság érzése nélkül élvezhető. Ha egy ilyen férfival találkozol össze olyan pillanatban, amikor már elviselhetetlen számára a folytonos menekülés, lehet, hogy tudatosan dönt majd: rászánja magát a változtatásra.

Sajnos ezek a házasságok nem tartósak. Amíg a férfi lelkében nincs rend, nem néz szembe azzal, hogy miért - például családi minta miatt, vagy valamelyik szülőjével lojális - fél tartósan szeretni, szinte biztosan külső viszonyokkal, vagyis szeretőkkel teszi elviselhetővé a kapcsolatba bezártságot.

Kölcsönös lelki üzletek

Néha egy ilyen tudattalanban ható minta a "párját" keresi. Ha kifogsz egy olyan férfit, aki eddig képtelen volt megállapodni, ám téged szívesen elvenne, nem kizárt, éppen azért esett rád a választása, mert érzi, hogy te sem vagy biztos abban, valaha is ki tudod szívből mondani valakire az igent.

Bizony, neked is lehetnek olyan rejtett kötések, összefüggések - hű vagyok az első szerelmemhez, apámhoz, nem akarok úgy járni, mint az anyám, aki egész életében egy férfit szolgált, félek a gyerekvállalástól és így tovább - a lelked legmélyén, amelyek miatt valójában a függetlenség jelenti számodra a biztonságot. Így mindig gyanakodj egy kicsit, ha több, amúgy ígéretes, és a beteljesülés előtt megszakadt kapcsolat után jöttök össze.

Ezt is szeretjük