Valamit eltitkol a barátnőd?
Így érd el, hogy megnyíljon!
Vajon súlyos dolog lappang a háttérben? Magát vagy téged igyekszik megóvni a csalódástól?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha sosem gondoltad volna, hogy a te barátnőd viselkedése is radikálisan megváltozhat egyik pillanatról a másikra, előfordulhat, hogy sokkal rosszabb forgatókönyveket gyanítasz a háttérben, mint ami valójában történik. Ilyenkor jobb, ha mielőbb sikerül szóra bírnod.

Lehet, hogy a barátnődet az utóbbi időben mintha kicserélték volna, de nem kizárt, hogy csak apró, de annál furcsább jeleket észlelsz: a közös barátaitok viselkedése is megváltozott, esetleg mások elejtett félmondataiból következtetsz arra, hogy valami nincs rendben.

Célozgatások, rejtélyes kuncogások utalnak a háttérben megbújó rejtélyre. De ha nem így van, akkor is furcsa, hogy ha előzőleg minden gondját-baját-örömét megosztotta veled, most miért burkolózik mély hallgatásba.

Ha felmerül a gyanú, hogy titkol előled valamit, könnyen arra gyanakodhatsz, hogy valami számodra is fontos dolgot hallgat el. Nézd meg, melyek a leggyakoribb okok, amelyek miatt érdemes lehet egy barátság addig jól működő szokásaitól eltérni!

Kímélni akar

A hallgatás egyik oka lehet, hogy nem akar neked fájdalmat okozni, mert úgy sejti, hogy olyan információnak van birtokában, ami neked kellemetlen lehet, vagy olyan helyzetbe került, melyről úgy gondolja, jobb, ha nem tudsz. Ezért meg akar kímélni.

Lehet, hogy a párodról derültek ki kompromittáló információk, de nem akar elhamarkodottan közbelépni, inkább megvárja, hogy kiderüljön, kettőtök közt hogyan alakul a helyzet. Esetleg összejött azzal a sráccal, akit mindketten kinéztetek magatoknak.

Így bírd szóra!

Ebben az esetben az a legcélszerűbb, ha kerek perec megkéred, hogy ne titkolózzon. Elmondhatod neki, hogy arra gyanakszol, valami olyat hallgat el, amiről jobb lenne tudnod. Ellenkező esetben te is megosztanád vele, ami kiderült, akkor is, ha mindez kellemetlen a számára.

Nehéz beszélni

Előfordulnak olyan traumák és csalódások, melyekről az embernek nincs kedve beszélni. Egy komoly fájdalom, erőszak vagy egy családtag elvesztése az addig beszédes lénybe is beléfojthatja a szót. Lehet, hogy több időnek kell eltelnie, mire visszanyeri régi önmagát. Ehhez társulhat az is, hogy nem akar a terhedre lenni a problémájával.

Mit tegyél?

Az ember ilyenkor nem mindig tudja, mit tegyen. Elgondolkodhat arról, tehet-e egyáltalán valamit, amivel kihúzhatja a barátnőjét a krízisből. Vagy meg kell várnia, amíg elmúlik, ezért célszerűbb tapintatosnak lennie. Egy kis időt te is várhatsz a faggatózással, hátha magától megnyílik, de előbb-utóbb kérdezz rá, hogy mi történt!

Mindenképp kérj tőle találkozót, de ne célzottan azért, hogy kiszedj belőle valamit!  Az is sokat segíthet neki, ha ott vagy a társaságában, anélkül, hogy bármit is mondana. A tapintat és a szóra bírás közti kézenfekvő út, ha megkérdezed, hogy akar-e beszélni róla, de a legtöbb esetben rákérdezhetsz nyíltan is, hogy mi történt.

Kínos helyzetbe került

Azért is titkolózhat, mert olyan kínos helyzetbe került, melyről kellemetlen beszélnie, vagy egyszerűen még nem látja, mi lesz a vége. Lehet, hogy kétes ügyletbe keveredett, netán újra az exével találkozgat, vagy ismét zűrös kapcsolatba kezdett valakivel. Mindenesetre nem szívesen tárja fel előtted, hogy milyen élethelyzetben van. Többnyire azért nem, mert sejti, hogy te szembesítenéd a helyzet hátulütőivel, de egyelőre a tisztánlátást háttérbe szorítják az illúziók.

Hogyan bírd szóra?

Ebben az esetben is érdemes rákérdezned, hogy mi az, ami nyomja a lelkét, és arra is, hogy miért nem akarja elmondani. De felajánlhatod a segítségedet i, és mindenképp biztosítsd arról, hogy számíthat rád. Mindenesetre bármit is titkol a barátnőd, tartsd tiszteletben a döntését, és ne erőszakoskodj, főleg ne támadd amiatt, hogy hallgat!

Ezt is szeretjük