Bosszantó és udvariatlan, ha valaki ezt csinálja egy boltban - Tilos lenne így viselkedni vásárlás közben

Sok konfliktus és idegeskedés elkerülhető lenne, ha mindenki kerülné ezt a néhány zavaró és udvariatlan viselkedést a boltokban.

bevasarlas cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bevásárlás tipikusan azok közé a teendők közé tartozik, amit általában senki nem szeret, de mindenkinek muszáj elvégeznie. A munkanapok utáni rohanás, a tömeg vagy épp a sorban állás próbára tehetik a vásárlók idegeit, de az emberek is jócskán fel tudják húzni a másikat azzal, ha udvariatlanok, és nem figyelnek a környezetükre.

Bármennyire is siet valaki, vagy bármennyire is elege van az élelmiszerüzletekben töltött időből, vannak alapvető viselkedési szabályok, amiket illene betartani. A következő bosszantó dolgokat rengetegen csinálják, pedig tilos lenne. Szerinted melyik a legidegesítőbb?

A 7 legudvariatlanabb szokás a boltokban

Lekezelően, durván beszélni másokkal: az udvariasság és a kedvesség alapvető kellene hogy legyen mind a vásárlók, mind az eladók részéről. Az egész napi frusztrációt nem szabad levezetni egymáson, és senkihez nem illik idegesen, durván vagy lekezelően szólni

Kivenni valamit mások kosarából: még akkor sem szabad mások bevásárlókosarából és -kocsijából kivenni valamit, ha az az utolsó az egész boltban, és valakinek tényleg arra lett volna a legnagyobb szüksége. Ha tényleg S. O. S. a dolog, és nagyon fontos, próbaképp meg lehet kérdezni, hátha ő le tud mondani róla.

Más helyre visszatenni, ami mégsem kell: az eladók sokat dolgoznak azon, hogy minden a helyén legyen, ezért ha az ember meggondolja magát, és valamit visszatenne a polcra, azt nem illik csak úgy bárhova letenni, hanem igenis illik visszavinni a helyére. Ha nagyon rohansz, vagy nem emlékszel, honnan vetted, esetleg a pénztárnál döntenél máshogy, jó ötlet lehet inkább rákérdezni az eladónál, vagy átadni neki, és megkérni, hogy helyezze vissza.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Elállni, eltorlaszolni az utat: ha szinte üres a bolt, nem annyira zavaró, ha a vásárlók az út közepén állnak meg gondolkodni, beszélgetni, vagy ott hagyják a kocsijukat, bár akkor sem illene. Ha viszont sokan vannak, különösen érdemes ügyelni arra, hogy senki és semmi ne legyen útban. Egy kis odafigyeléssel sok bosszankodástól, felesleges konfliktustól kímélhetik meg egymást az emberek.

Túl közel állni másokhoz: ha nincs tényleg zsúfolásig tele egy bolt, annyira, hogy megmozdulni is alig lehet, itt is illik tisztelni a személyes teret. Nem szabad, úgymond, a másik nyakára állni, nem illendő hozzáérni, előrébb nyomni, mert ez nemcsak udvariatlan, hanem kellemetlen, kínos és nagyon zavaró lehet számára.

Tolakodni: a legjobb lenne, ha ezt mondani sem kellene, de sajnos mégis kell. Ahogy máshol, úgy a boltokban sem illik tolakodni, beelőzni másokat a sorban. Ha valaki tényleg csak egy dolgot vesz, akkor sem szabad előrenyomulni, maximum egy udvarias kérdés után, és akkor, ha az előtte állón úgy látja, hogy tényleg nem siet, tényleg nem bánja.

Feltartani a sort: a fizetésre jó ötlet lehet felkészülni, hogy az ember ne akkor tartsa fel a sort, amikor sorra kerül a pénztárnál. Készítsd elő a kártyádat vagy a pénzt, a szatyrot a pakoláshoz, és tedd el a telefont - kivéve, ha az üzlet applikációját használod -, hogy minden gyorsan, zökkenőmentesen haladhasson.

Olvass tovább! A legfontosabb éttermi illemszabályok, amiket sokan rosszul tudnak

A legtöbben azt hiszik, pontosan tudják, mit hogyan és milyen sorrendben kell tenni az étteremben.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük