Egyetlen hiba, ami elűzi a szerelmet - Rengeteg nő elköveti

Bár a szerelem és a jó szándék vezérli őket, sajnos ezzel ártanak a legtöbbet a kapcsolatnak.

no ferfi oleles

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nők alaptermészetüknél fogva sokkal érzékenyebbek, mint a férfiak, így nem meglepő, hogy gyakran a nyakukba veszik más terheit, problémáit. Ez a kedvesük gondjaira különösen igaz, hiszen külső szemmel nézve komplexebb módon látnak rá a szeretett férfi életére.

Viszont van egy határvonal, amit nem érdemes átlépni, mert egy felnőtt férfinak már túl sok lehet ez a fajta gondoskodás.

A férfiak jóval zárkózottabbak, így érthető módon nem szeretik, ha túlságosan belemélyednek a lelkivilágukba. A párod számára fontos férfiasságának megőrzése, és ennek egyik mércéje az ereje. Ha túlságosan kitárulkozik előtted, könnyen sebezhetővé válik, így nem csoda, hogy csak óvatosan enged bepillantást a szívébe.

Anyáskodó szerepben

Ha egy férfi folyamatosan segítségre szorul, arra nagyon nehéz felnézni. Ennek ellenére az ilyen férfiak is találnak maguknak párt, hiszen szép számmal akadnak olyan nők, akikben megvan a túlzott gondoskodási vágy.

Ebből a szempontból tehát tökéletesen kiegészítik egymást. Viszont komoly probléma, hogy nem tud egyenrangú kapcsolat kialakulni, hiszen mindig az egyik felet, a nőt terheli a felelősség.

Ha a te partnered is hozzászokott ahhoz, hogy hajlamos vagy helyette megoldani az életét, erről nagyon nehezen fog lemondani, és mindig - talán tudattalanul is - el fogja várni, hogy fenntartsd a gondoskodó viselkedést.

Ez egy későbbi gyermekvállalás szempontjából különösen nagy problémát jelent, ha ugyanis anya leszel, már nem marad a párodra annyi időd, mint korábban. A férfi pedig elhanyagolva érezheti magát, és könnyen rosszra fordulhatnak a dolgok a kapcsolatban.

Néhány jótanács, hogy igazi társ légy

Sohase éreztesd a kedveseddel, hogy a te segítséged és közreműködésed nélkül egy magára hagyott ötéves kisfiú szintjén van. Ne hangoztasd, hogy mindent jobban tudsz nála csinálni vagy eldönteni, mert sérülhet az önérzete. Sokkal jobban teszed, ha hagyod, hadd intézze a maga dolgait, és azt érezteted vele, bár mellette vagy, nem támaszként vagy irányítóként, hanem partnerként.

Ha felmerül valami, amiben mindenképpen szeretnéd segíteni őt, akkor se direkt módon vedd át az irányítást, ehelyett ügyes trükkökkel vezeted rá a megoldásra! Így nem érezteted vele azt, hogy a segítségedre szorul. Fontos, hogy a végső döntést ne te hozd meg helyette! Neki kell eldönteni, hogy melyik utat választja.

Ami pedig szintén nagyon fontos, hogy ha van olyan probléma, amelyet a párod egyedül szeretne megoldani, és egy kis nyugalomra vágyik, teljesítsd a kívánságát! Ne próbálj mindenáron segíteni neki!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Légy mellette, ha szüksége van rád, nyugodtan vigasztald, adj neki tanácsot, de semmiképpen se tereld a kapcsolatotokat valamiféle alá-fölérendeltségi viszonyba, amiben te az anyaszerepet, ő a gyerekét tölti be! Ez ugyanis semmi jóra nem vezet, egykettőre kihűlhet a szerelem.

Más érzelmeket kezdhettek egymás iránt táplálni. Benned felerősödhet a gondoskodás vágya, a védelmezésé, az anyai ösztönöké, a pasid pedig, mivel ez neki kényelmes, lemehet egy kisfiú szintjére. Elmúlik a szenvedély, és kialakul egy békés egymás mellett élés.

Ne csak a tanácsadással, a mindennapos otthoni feladatokkal is vigyázz. Párod, ha főzöl, mosol, takarítasz rá, vasalod az ingjeit és így tovább, ugyanúgy szinte a gyerekeddé válik, te pedig az anyjává. Osszátok meg a házimunkát egymás közt igazságosan, hiszen mindketten ott laktok, nem kell, hogy te, csak mert nő vagy, mindent magadra vegyél. A párod nem egy magatehetetlen ember, sem a házimunkát, sem a nagy döntéseket illetően, ezt jegyezd meg, ha nem akarod, hogy szakítás legyen a vége.

OLVASD EL EZT IS!

imadnivalo no
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezért lép félre a férfi, ha a nő viseli a nadrágot

duzzog par lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezt tedd, ha a párod szüneteltetné a kapcsolatotokat

boldogtalan par
  • szakítás
  • párkapcsolati probléma

Már csak a szánalom tart mellette?

Ezt is szeretjük