5 tudat alatti jel, hogy valaki nem kedvel - Viselkedése árulkodik a másik ellenszenvéről

Az ember testbeszéde sokszor tudat alatt árulkodik arról, ha nem kedvel valakit. Ezek a mozdulatok jelzik, hogy nem vagy számára szimpatikus.

Tudat alatti jelek, hogy valaki nem kedvel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztos, hogy mindenkinek volt már olyan érzése, hogy valaki nem kedveli, sokszor azonban nem könnyű eldönteni, hogy valójában mit érez, mit gondol a másik. Éppen ezért érdemes ilyenkor az illető testbeszédét figyelni, ez ugyanis leleplezi az igazságot.

Az ember mozdulatai tudat alatt árulkodnak arról, hogy hogyan viszonyul a beszélgetőpartneréhez. Ha a következőket veszed észre, az sajnos nem jelent jót: ezek az apróságok azt üzenik, hogy nem vagy szimpatikus valakinek.

Tudat alatti jelek, hogy valaki nem kedvel

Elfordítja a testét

Veled beszélget, de a testével kicsit oldalra fordul, és a lábai is inkább oldalra, kifelé néznek, mint feléd? Akkor ez nem jelent jót: arra utal, hogy nem kedvel a másik, illetve nem érdekli túlságosan a mondandód, és ha lehetne, szabadulna a szituációból. Az elfordított felsőtest szinte mindig negatív érzelmekről árulkodik.

Keresztbe tett karok

A zárt testtartás, vagyis főleg a keresztbe tett karok azt jelzik, hogy az illető kellemetlenül érzi magát a másik társaságában, elzárkózik az illető, valamint a beszélgetés elől, így antipátiáról mesél. Előfordulhat azonban az is, hogy olyan témát érintettél, amiről nem szívesen mesél, illetve hogy zavarban van a jelenlétedben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Árulkodó szemek

A legtöbben a szemkontaktus hiánya alapján gondolnának rosszra, ami igaz is lehet, viszont az is megesik, hogy az ember pont, hogy erőltetetten néz a másik szemébe, ha nem kedveli. Utóbbit ilyenkor pont azért csinálják, mert nem kedvelik a beszélgetőtársukat, de nem akarják, hogy ezt észrevegye, ezért - akár tudattalanul is - próbál kompenzálni, és próbálja mutatni, hogy minden rendben. Ami tehát furcsa, esetleg erőltetettnek tűnik, az általában nem túl jó jel.

Az órájára, telefonjára pillantgat

Bár mostanában szinte mindenki siet valahova, a legtöbben csak ürügyként használják az óra és a telefon csekkolását. Ha a másik folyton a kezében tartja a mobilt, és állandóan rá-rápillant, vagy a karóráját nézegeti, akkor biztos lehetsz benne, hogy minél hamarabb el szeretne szabadulni onnan. Persze, megesik, hogy valakinek tényleg rohannia kell, de ha állandóan ezt csinálja, akkor valószínűleg nem élvezi túlságosan a társaságodat.

Tartja a fizikai távolságot

Távolabb áll tőled a megszokottnál, ha pedig közelebb mész hozzá, akkor elhúzódik? Ez szintén arra utal, hogy kellemetlenül érzi magát, és nem szeretné, ha belépnél az intim szférájába. Vannak azonban olyan emberek is, akik csak azokat engedik magukhoz közel, akiket már jól ismernek, így érdemes a többi jellel együtt értelmezni a távolságtartást is.

Tudat alatti jelek, hogy valaki kedvel

Ha az alábbiakat veszed észre, akkor biztos lehetsz benne, hogy beloptad magad a másik szívébe.

6 tudat alatti jel, hogy valaki kedvel - Viselkedésével árulkodik a másik a szimpátiáról

Könnyedén leolvashatod a másik testbeszédéből, hogy kedvel-e. Ezek a mozdulatok azt jelzik, hogy szimpatikus vagy neki.

Elolvasom
Ezt is szeretjük