Soha ne csináld a találkozás első 3 percében - Tudat alatt válsz tőle antipatikussá

Nem is gondolnál rá, de néhány apró, kevesek által ismert hibával is azonnal rossz benyomást kelthetsz másokban.

elso benyomas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár állásinterjúra mész, akár ha új kollégákkal vagy csak a barátok ismerőseivel találkozol, az ismerkedés első percei rendkívül fontosak, hiszen rengeteg minden eldőlhet már pár pillanat alatt. Ráadásul még akkor is kelthetsz rossz benyomást, ha kedves vagy, és mindent elkövetsz azért, hogy szimpatikus legyél.

Néhány testtartás, beszédtéma vagy egy-egy apróbb mozdulat is képes antipatikussá tenni mások szemében. Érdemes ezért ezekre odafigyelni, ha azt szeretnéd, hogy rögtön megkedveljenek.

Így tesznek a kis mozdulatok antipatikussá

Sokszor automatikus lehet a karba tett kéztartás, mert kényelmes, és ez a leggyakoribb megoldás arra az esetre, ha valaki kényelmetlenül érzi magát, kicsit bizonytalan, vagy esetleg unatkozik. A baj viszont az, hogy ez a póz mások szemében - még ha csak megszokásból vetted is fel - távolságtartónak, zárkózottnak és visszahúzódónak mutat téged, és azt üzened vele, hogy nem akarsz ismerkedni, beszélgetni, vagy még ott lenni sem, ezért jobb, ha kerülöd. A nyitott, laza testtartással viszont soha nem lőhetsz mellé.

elso benyomas3

Nemcsak az számít azonban, hogyan állsz, hanem az is, hogy hol. Néhány embernek különösen fontos a személyes tere, ezért ne állj túl közel senkihez. Ha idegenként belépsz az intim szférájukba, előfordulhat, hogy azonnal húznak egy képzeletbeli falat maguk elé, téged pedig antipatikusnak könyvelnek el, mert nem tartottad a kellő távolságot, ami ilyen esetben ideálisan nagyjából egy - de a proxemika szabályai szerint pontosan 1,20 - méter.

Kerülni kell a teljes komorságot is, mivel kutatások bizonyítják, hogy az apró mosoly a jó benyomás egyik kulcsa. Persze nem kell túlzásba vinni, és nem is kell hosszú percekig kényszermosolyt erőltetni az arcodra, de legalább a bemutatkozáskor húzd egy picit mosolyra a szádat, és máris pozitív emberként látnak majd.

Az sem mindegy, mit mondasz

Természetesen nemcsak a testtartás és az apró mozdulatok határozzák meg, hogy milyen kép alakul ki rólad az újonnan megismert emberekben. Az is sokat számít, hogy mit mondasz vagy kérdezel az első percekben és az ismerkedés során később is. Például semmiképp ne mondj el rögtön túl sok mindent magadról, csak néhány fontos információt, és ne próbáld felesleges beszéddel kitölteni az esetleges csendes pillanatokat. A partnernek vagy partnereknek ugyanis fárasztó és kellemetlen lehet, ha mégis ezt teszed, ráadásul látni fogják, hogy kínosan érzed magad. Ha csend állna be, hozz fel inkább valami semleges témát, de vigyázz azzal, milyen kérdéseket teszel fel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Bár a legtöbben ilyenkor az alapvető kérdéseket vetik be a családról, a gyerekekről, a párkapcsolatról vagy a munkáról, a British Columbia Egyetem kutatói rávilágítottak, hogy ez nem minden esetben jó ötlet. Katherine Rogers and Jeremy Biesanz pszichológusok kimutatták, hogy a visszahúzódóbb, introvertált emberek nem szívesen beszélnek ezekről a témákról, és könnyen kényelmetlen helyzetbe hozhatók a hasonló, kedvesnek tűnő, számukra mégis kellemetlen témákkal. Ráadásul sajnos sokszor előfordul, hogy esetleges szomorú eseményeket - szakítás, válás, valakinek a halála - idézteted fel velük.

És egyvalami még nagyon lényeges: ne törekedj arra, hogy emlékezetes legyen rólad az első benyomás. Ne feltűnősködj, ne légy túl harsány, és ne próbáld megjátszani magad. Figyelj a fent felsorolt apróságokra, és vess be néhány garantáltan szimpátiát keltő mozdulatot, de mindezek mellett inkább arra figyelj, hogy legyél udvarias, kedves, és mindenekelőtt add önmagadat.

Ezt is szeretjük