Így nézne ki ma Boleyn Anna és VIII. Henrik: történelmi személyek 21. századi arcát mutatja meg a művész

Reális, lenyűgöző képek arról, hogyan is néznének ki ma a legnagyobb történelmi alakok.

Történelmi személyek a 21. században
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A régi rajzokat, képeket, festményeket látva biztosan sokan képzelték már el, hogyan is nézhettek ki az ezeken szereplő történelmi alakok a való életben.

Magdalena Vissagio egy kicsit még továbbgondolta ezt, és úgy döntött, megmutatja, szerinte milyenek lennének a híres személyek a modern korban.

Ilyenek lennének a híres történelmi személyek ma

A művész különböző applikációk - például a FaceApp és az AirBrush - segítségével alkotja meg a neves férfiak és nők 21. századi arcát. Egy-egy képpel körülbelül 15-30 percet tölt el, az eredmény pedig mindig nagyon reális és látványos. A Twitteren már több mint 40 ezer követője van, és az Instagramon is sokan kíváncsiak alkotásaira. Leginkább olyan személyek szerepelnek a repertoárjában, akik őt, illetve a legtöbb embert érdekelhetik.

VIII. Henrik második feleségének, Boleyn Annának is megalkotta modern kori arcát. A király annyira belebolondult a hölgybe, hogy akár bigámia elkövetésére is képes lett volna. Így nagy szerepe volt az anglikán egyház kialakulásában. 1533-ban ment hozzá a királyhoz, 1536 áprilisában azonban felségárulással vádolták meg, és májusban lefejezték.

A listából persze maga a hírhedt VIII. Henrik sem maradhatott ki. Az 1491-ben született férfi élete során hat feleséget fogyasztott el, kettőt közülük kivégeztetett. Az ő uralkodása alatt vált le az anglikán egyház a katolikus egyházról. 1547-ben hunyt el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Caius Julius Caesar az ókor egyik legkiemelkedőbb alakja volt, minden idők egyik legnagyobb hadvezéreként tartják számon. Fontos szerepet játszott a köztársaság felszámolásában és a császárság intézményének létrehozásában.

II. Nagy Katalin orosz cárnő férjétől vette át a hatalmat, Oroszország egyik legnagyobb női uralkodója volt. Trónra kerülése után az ország aranykorát élte: a cárnő támogatta a fejlődést, az oktatást, a művészeteket, politikai változtatásokat eszközölt, és bővítette birodalma területét.

I. Erzsébet angol királynő Anglia legendás uralkodója volt. Uralma alatt tengeri és kereskedelmi nagyhatalommá vált. A Szűz királynő 45 évig irányította országát, hatása a korabeli divat alakulásában is megmutatkozott.

William Shakespeare az angol nyelvű drámaírás és az európai irodalom egyik legnagyobb alakja volt, így nem csoda, hogy róla is készített egy posztot a művész.

A híres angol regényírónő, Jane Austen nevéhez olyan művek kötődnek, mint a Büszkeség és balítélet, az Értelem és érzelem vagy a Meggyőző érvek. Az írónő sokak kedvence, így ő sem maradhatott ki a listából.

Kvíz VIII. Henrikről és feleségeiről

Te mennyit tudsz a hírhedt király romantikus kapcsolatairól? Mennyire ismered a feleségeit? Tudod, ki volt az első vagy épp az utolsó hitvese? Teszteld magad kvízünkben!

Történelmi kvíz: mennyit tudsz a hírhedt VIII. Henrikről és feleségeiről?

Kvíz!

Elolvasom
Ezt is szeretjük