Milyen csókra vágynak a férfiak, és milyenre a nők? Egy kutatás kiderítette, mitől lesz számukra tökéletes
A csók világnapja alkalmából megtudhatod, milyen a tökéletes csók a pasik és a nők szerint.

csokolozo par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az első csók elcsattanása mindig igen izgalmas, de egyben egy kicsit stresszes pillanat. Egy új partner esetében nem könnyű megtalálni hozzá a tökéletes alkalmat, és azt sem egyszerű eltalálni, hogy mire vágyik a másik. 

A férfiak és a nők sok dologban különböznek, és, mint kiderült, a csókolózás terén is egy kicsit más az elképzelésük. Egy kutatás azt vizsgálta, hogy melyik nem számára milyen a tökéletes csók, és érdekes eltérésekre bukkantak.

Milyen csókra vágynak a férfiak és a nők?

Susan Hughes, a pennsylvaniai Albright Egyetem professzora 1041 ember segítségével szeretett volna a lehető legtöbbet megtudni a csókolózásról, ezért különböző, ezzel kapcsolatos kérdéseket tett fel az alanyoknak, akik között férfiak és nők egyaránt voltak. Megállapította, hogy a főiskolai évekig mindkét nem nagyjából 14 partnert csókolt meg, de arra is fény derült, hogy a pasik a nők arcvonásait figyelik a puszi elcsattanása előtt, míg a hölgyek a partner fogait, melyek állapota nagyban hozzájárul ahhoz, hogy belemennek-e a csókcsatába.

A férfiak számára a tökéletes csók erősen nedves, valamint az aktív nyelvjáték nagy szerepet játszik benne, míg a nők a kevésbé nyálas és kevésbé nyelvesre szavaznak legszívesebben. Számukra az ajkak játékossága a lényegesebb. Abban viszont egyetértett a két nem, hogy a hosszú, francia csókot inkább a tartós kapcsolatokban részesítik előnyben. A kutatás során azt is megállapította a professzor, hogy a hölgyek számára fontosabb a csók a szexuális kielégüléshez, illetve a kapcsolatok minden területén egyaránt. Sőt, a nők kevésbé hajlamosak ágyba bújni egy rosszul csókoló férfival, mint a pasik: náluk ugyanis kétszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy a kellemetlen élmény ellenére is lefekszenek a partnerrel.

A csók hatása a kapcsolatra és a testre

Összességében a vizsgálat megállapította, hogy a nők életében nagyobb szerepet kap a csókolózás, mert nélkülözhetetlen számukra az intim kötelék kialakításához. Az ő esetükben az ajkak érintkezése nélkül a szeretkezés szinte teljesen elképzelhetetlen. A csók tehát egyértelműen fontos része a párkapcsolatoknak és a két ember közötti szoros kapocs, valamint a szexuális vágy megteremtéséhez is nagyban hozzájárul. Mindezek mellett pedig ráadásul az egészségre is számos pozitív hatást gyakorol.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elősegíti a nyálképződést, így tisztítja a fogakat, emellett erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszhormonok, és növeli a boldogsághormonok szintjét a szervezetben, sőt, még a kalóriákat is égeti. Ráadásul serkenti a szexuális vágyat, mivel a férfiak nyála tesztoszteront tartalmaz, ami afrodiziákumként hat a felekre, így hozzájárul a tűz életben tartásához a kapcsolatokban.

Itt érintsd meg a férfit, hogy levedd a lábáról

Nemcsak a csók, hanem az érintések is igen erőteljesen hatnak az érzékszervekre, így egy-egy pont simogatásával teljesen feltüzelheted a férfit. A következő erogén zónákat ne hagyd ki az előjátékból és a kényeztetésből.

Kiemelt kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük