Hány csók és mennyi szex kell a tökéletes kapcsolathoz?
Kutatók megállapították, mennyi kell a boldogsághoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha párban vagy, vagy valaha is voltál, minden bizonnyal átfutott már az agyadon legalább egyszer a kérdés, vajon mi tesz boldoggá egy kapcsolatot? Vannak paraméterei, kitételek, amelyeknek teljesülniük kell hozzá?

Nos, ha szigorú kitételek nincsenek is megszabva, azért megfigyelésekre alapuló megállapítások vannak, amiket érdemes szemügyre venni. Kutatók megpróbálták feltérképezni, a párkapcsolatokban mennyi csók és mennyi szex kell ahhoz, hogy mindkét fél boldognak és elégedettnek érezze magát. Nálatok megvan a mennyiség?

Ennyi csók kell

Nagyon szomorú, de az angol British Heart Survey Angliában végzett felmérése szerint öt házaspárból egy kevesebb mint egyszer csókolózik hetente, és a résztvevők 40%-ánál csupán öt másodperces egy csók. Óriási hiba, hiszen a csók kémiája egymáshoz láncol, az érzés, amit nyújt, kellemes, maga a cselekvés intimitása pedig közelebb hoz.

Ha eredményeiket összevetjük egy másik kutatás eredményeivel, amelyet a Two Together Railcard kétezer fő részvételével készített, a heti egy csók még siralmasabban hangzik. Az ő eredményeik szerint ugyanis a magukat boldognak valló párok napi öt csókot váltanak, tehát heti minimum 35 csók a kulcs a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz.

Ennyi szex kell

Nemcsak a csók, de a szex is lényeges a párkapcsolatokban az intimitás megléte vagy nemléte szempontjából. A minimum csókmennyiséget felmérő kutatás arra is kitért, vajon hány együttlét szükséges hetente a harmonikus kapcsolathoz. Az eredmények szerint azok a párok, akik elégedettek voltak párkapcsolatukkal, illetve házasságukkal, heti két alkalommal szeretkeztek átlagosan.

Mi kell még?

A Two Together Railcard kutatása nemcsak a csók és a szex szükséges mennyiségét, hanem azt is felmérte, hogy  milyen további dolgoknak kell meglenniük a boldog párkapcsolathoz. A válaszadók rangsorolásának összegzéséből származó 20 pontos lista a következőképpen fest:

1. Belátni vita után a tévedést.

2. Elalvás előtt azt mondani, szeretlek.

3. Megosztani a házimunkát.

4. Rendszeres esti randik.

5. Felváltva főzni.

6. Heti két szex.

7. Felváltva mosogatni.

8. Azonos ízlés filmekben.

9. Közös barátok által megismerkedni.

10. Három év és hat hónap korkülönbség.

11. Két közösen űzött hobbi.

12. Három közös barát.

13. Három este valahol kettesben havonta.

14. Legjobb barátok.

15. Napi öt csók.

16. Napi öt ölelés.

17. Havi egy romantikus vacsora.

18. Két hétvége valahol évente.

19. Mindketten teljes munkaidőben dolgoznak.

20. Azonos ízlés ételekben.

Ezt is szeretjük