A legtöbb magyar egyedülálló elfeledkezik róla, pedig a párkeresés sikere múlhat rajta

Egy egyszerű dolgot kell tenned, ha komoly kapcsolatot keresel.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az online társkeresők egyik legnagyobb dilemmája, hogy tegyenek-e fel magukról fotót a társkereső oldalra, ahová regisztráltak, és ha igen, milyet. Annak, hogy valaki nem tölt fel magáról fotót, több oka lehet: szándékosan rejtőzködik valamiért, például a munkatársak, családtagok elől, vagy félénk, esetleg egyáltalán nem tartja fontosnak, hogy fotót mutasson magáról.

Legfrissebb hazai kutatás szerint a társkeresők kétharmada tölt fel magáról fényképet társkereső oldalra, a nők valamivel szívesebben teszik meg ezt, mint a férfiak, bár a különbség minimális a két nem között. Ami azonban már szembetűnőbb, az a diplomás társkeresők szégyenlőssége, derült ki a VagyokNeked.hu felméréséből.

Titok vagy biztonság?

A diplomás társkeresőknek ugyanis csupán 55%-a tölt fel magáról készült fényképet, ami jóval az átlag alatti érték. Leginkább a vidéken élő és 40 év feletti diplomásokra jellemző, hogy ilyen módon inkább az arctalanságot választják, és kevésbé merik megmutatni magukat a többi társkeresőnek.

- Az idősebbek és a kisebb településeken élő diplomások óvatosságának egyik oka lehet, hogy őket környezetükben többen ismerik. A 40 felettiek gyakran több kudarc után fordulnak az online társkeresés felé, az óvatosság mellett ott lappang a bizonytalanság, az ambivalencia és időnként a szégyenkezés is. Fontos tényező lehet, hogy nagyobbnak ítélik a pártalálás tétjét is, így ezek együttesen okozhatják ezt a kép nélküli tétovaságot - tette hozzá Gotthardt Zsóka klinikai szakpszichológus.

A társkereső oldal kutatása során azt is megvizsgálta, hogy az országon belül melyik megyére jellemzőbb leginkább a fotó nélküli társkeresés a diplomások körében. A listát Tolna megye vezeti, itt a diplomás társkeresők fele sem tölt fel fotót magáról társkereső oldalra, míg Baranyában inkább a férfiak, Borsodban pedig inkább a diplomás nők a szégyenlősebbek.

A veszprémi férfiak vezetnek

A legbevállalósabb társkeresőket a főváros mellett Pest, Komárom-Esztergom és Veszprém megyékben találjuk. A legnagyobb arányban viszont a veszprémi diplomás férfiak és a Komárom környéki diplomás nők töltenek fel fotót magukról, az országos átlagot jócskán túlszárnyalva, 74 és 72%-ban.

A helyes fotó kiválasztása egyébként egyáltalán nem könnyű, ezzel főleg akkor szembesülnek a társkeresők, amikor hosszabb-rövidebb mérlegelést követően eljutnak egy társkereső oldal regisztrációjáig. Ha valaki tényleg komolyan gondolja a társkeresést, akkor azonban nem szabad sajnálni az arra fordított energiát. Érdemes akár profi fotóshoz fordulni, de megkérhető egy barát is, hogy segítsen. És azt sem kell elfeledni, hogy a képeket ma már nagyon egyszerű szerkeszteni is.

A VagyokNeked.hu javaslatai a társkereső oldalakra feltöltött fotókkal kapcsolatban:

  • Mindegy, hogy a választott fotó egész alakos vagy csak arckép, de ha előbbi mellett is teszi le a voksát valaki, mindenképpen olyan fotó legyen, amin az arca is jól látható!
  • Csak a társkereső személy szerepeljen a fotón, hiszen nem a barátainak, a kiskutyájának keres társat, hanem saját magának!
  • Igyekezni kell pozitív képet készíteni vagy készíttetni, azaz mosolyogni, vidámságot tükrözni rajta.
  • Ha tényleg komoly kapcsolatot keres valaki, ne legyen a fénykép se kihívó, túl sokat mutató, hiszen ezzel éppen az ellenkezőjét üzeni: mégpedig azt, hogy könnyen megkapható.
  • Érdemes kerülni a homályos, tipikusan tükörben, mobillal készült szelfiket, hiszen az igényes a fotóik sokkal célravezetőbbek.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük