Ezt a 3 kérdést tedd fel magadnak, és megtudod, vajon van-e közös jövőtök!

Ha távlatokban gondolkodsz, ez a három dolog nagyon sokat számít.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legyen szó leánykérésről vagy összeköltözésről, ezek a döntések korántsem olyan egyszerűek és egyértelműek az életben, mint a romantikus filmekben. Ha közös jövőt tervezgettek, nemcsak abban kell biztosnak lenned, hogy a másik félnek mik az elképzelései, de magadban is bizonyosságot kell találnod.

Hogyan érdemes számot vetni egy kapcsolattal? Milyen fontos kérdéseket kell feltenned magadnak, hogy megtaláld önmagadban a választ? Segítünk, hogy mindent alaposan végiggondolhass, és megfontoltan vágj bele a következő lépésbe!

Mik a terveitek?

Ha szereted a dolgokat a praktikus oldalukról szemlélni, akkor valószínűleg már tisztában vagy azzal, hogy mik a terveitek, de ha nem, akkor itt az ideje, hogy elbeszélgessetek minderről, és az eredményt mérlegre tedd gondolatban.

Nehéz úgy közös jövőt tervezni, ha nem egyeznek a hosszú távú elképzeléseitek. Noha léteznek kompromisszumok, mégsem feltétlenül érdemes foggal-körömmel kitartani egy kapcsolat mellett, ha az azt jelenti, hogy az álmaitokról mondotok le.

A párod még külföldre készül, de te már egy családi fészekre vágysz? Egy gyereknél nem tud többet elképzelni, neked azonban jobban tetszene, ha legalább egy kisfiú és egy kislány is lenne?

Tartós kapcsolatok esetében döntő kérdés lehet, hogy milyen karriert, családot képzeltek el magatoknak, és hol szeretnétek letelepedni. Ha itt igen komoly ütközések vannak, érdemes elgondolkodni, hogy vajon tényleg megtaláltad-e a nagy Ő-t.

Mit hoztok magatokkal?

Noha főleg férfiaknak mondogatják, hogy nézd meg az anyát, vedd el a lányát, mégis, a nőknek is sok mindent érdemes leszűrni ebből a bölcsességből. Mivel a család meghatározó minta a párkapcsolatokra vonatkozóan mindkét nem tagjaira nézve, érdemes ilyenkor azzal is számot vetned, hogy a szülei részéről mit hoz magával.

Korántsem az anyagi háttérről van szó, sokkal inkább a szülők közti viszonyról. Különösen az ellentétes nemű szülő szerepe fontos, hiszen a jövőben valószínűleg párod elvárásai az édesanyja mintájához fognak igazodni rád vonatkozóan. Ugyanígy meghatározó a nők többsége számára édesapjuk figurája. Éppen ezért fontos, hogy megkérdezd magadtól, elégedett lennél-e egy ahhoz hasonló minőségű kapcsolattal, mint amiben felnőttetek.

Készen állsz az elköteleződésre?

A döntések, amelyek meghozására készülsz, csakis a tieid, noha a külső tanácsok segíthetnek, beleszólni senkinek sincs joga az életedbe. Még a párodnak és a szüleidnek se. Ha nem érzed természetesnek, kellemesnek azt, hogy a következő szintre emeljétek a kapcsolatotokat, akkor egyáltalán nem kell sietned, mert úgy érzed, bárki ezt várja tőled. Ezeknek a lépéseknek ugyanis akkor van itt az idejük, amikor te szeretnéd.

Vizsgáld meg magadban alaposan, tényleg úgy érzed-e, hogy minden a maga rendjén halad! Ha az intuícióidnak is megfelel a döntés, mindenki más véleményétől elvonatkoztatva, akkor jó úton haladsz.

Ezt is szeretjük