Normális, ha egy pasi vetkőző nőket bámul?

Mit mond a szakértő?

Miről árulkodik, ha valaki rendszeresen látogatja a sztriptízbárokat?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A vetkőzős-vonaglós táncoslányokat gyakran társítjuk a féktelenül tomboló legénybúcsúkhoz, pedig sok férfi életében állandó szereplőkké válnak. De mi a helyzet akkor, ha a férfi párkapcsolatban él? Mérgező a kapcsolat életére, ha a pasi rendszeresen hódol efféle vizuális élvezeteknek?

Egy brit újságíró mélyebbre akart ásni a sztriptíz témájában, arra volt kíváncsi, hogy a férfiakat mi indítja arra, hogy ezeket a bárokat látogassák, ezért blogot indított.

A sztriptízélvezők motivációi

A lettersfromstripclubs.blogspot.hu oldalon az érintettek arról vallanak, hogy miért váltak a sztriptíz rabjává. A beszámolókból meglepő módon kiderül, hogy legtöbbjük fő motivációja korántsem a szex. Sokan egész más okból keresik fel a vetkőzős klubokat.

Egyikük például azt írja, csupán a magány az, ami a sztriptízbárba vezeti rendszeresen. Úgy érzi, az aktuális táncoslánytól figyelmet és törődést kap. Még beszélgetnek is vele, ami lényegesen olcsóbb és egyszerűbb, mintha terapeutához járna. A levélírók között volt olyan is, aki most lép át a harmincas éveibe, és szexuális tapasztalat híján ettől remél betekintést a nemiség világába.

Érzelmek vására

Egy hatvanas éveiben járó férfi pedig arról ír, hogy már csak a kora miatt sem tudna soha megközelíteni ilyen feltűnően csinos és fiatal lányokat, mint az itt táncolók, akik ráadásul kedvesek vele. Persze tisztában van vele, hogy ez hamis játék, a lányok ugyanis csupán a pénzért kedveskednek, és az egész nem több, mint egy üzlet, de legalább nincsen kötelezettség.

Az újságírónő beszámol egy felmérésről is, melyben a brit férfiak mintegy 11%-a vallotta be, hogy vette már igénybe legalább egyszer prostituált szolgálatait. Ennek duplája, 22% választja a sztriptízklubokat, és megközelítőleg 60% néz rendszeresen pornót.

Csapdában

R. Danielle Egan szociológus, aki maga is dolgozott sztriptíztáncosként, a nemiség és szexualitás kérdéseit kutatja. Tapasztalataiból hasonló következtetésekre jutott, mint a vallomást tevők. Dancing for Dollars and Paying for Love című könyvében kifejti, hogy a sztriptízbárok célja elsősorban az, hogy magukhoz kössék a vendégeiket, és azok rendszeresen odajárjanak. Ezt pedig akkor fogják megtenni, ha érzelmileg is bevonódnak a történésekbe. Ezért a rendszeres látogatók már nem elsősorban azért mennek, hogy meztelen testeket lássanak, hanem azért, hogy beszélgessenek, és szeretetet kapjanak. Miközben tudják, hogy semmi sem valódi. Ebben pedig némi mazochisztikus tendencia is felfedezhető.

Kényes kérdések a szexről

A szex kapcsán sok olyan kérdés merülhet fel, melyet nehéz feltenni. Videónkban ezekre találhatsz választ.

Kóros a kukkolás?

Az, hogy kórosnak bélyegezzük-e a kukkolást, sok mindentől függ, és ízlés kérdése is, hogy kinek mi fér bele az értékrendjébe. A leskelődés, a tiltott és titkos dolgok megfigyelésének öröme természetes emberi tulajdonság, noha az erkölcsi megszorítások szerint szigorú ítélet alá esik. A pszichológusok emellett nem győzik hangsúlyozni, hogy a férfi számára jóval lényegesebb a vizualitás, mint a nőnek. Míg a nő az intim pillanatokban szívesebben hunyja le a szemét, addig a férfi minél többet szeretne látni az izgató testrészekből.

Az, hogy mikor bélyegezzük kórosnak a sztriptízbárba járást, leginkább attól függ, hogy hat-e, és, ha igen, hogyan az illető más életterületeire. Kialakult-e olyan kóros ragaszkodás, hogy, ha nem kapja meg a szükséges dózist, nem képes koncentrálni másra? Érdemes utánanézni, hogy milyen érzelmi szükségleteket pótol a bárokkal, és hogyan tudná ezeket a mindennapi életben másképp kielégíteni.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az egészséges szexualitásba sok minden beleférhet, a hangsúly inkább a mennyiségen és a kényszerítő erőn van. Ha a sztriptízfüggőn már tapasztalhatók a kiégés és a bűntudat jelei, a kapcsolatai pedig lassan teljesen tönkremennek, érdemes szakemberhez fordulnia.

Ezt is szeretjük