4 varázsmondat, amivel azonnal megkedvelteted magad a videós meetingen: tudat alatt hatnak
Ezek a mondatok segítenek, hogy szimpatikusnak, motiváltnak és kedvesnek találjanak a videós meetingek résztvevői.

videobeszelgetes cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megnövekedett home office miatt a meetingek jó része az online térbe tevődött át. A netes megbeszélések, bár kényelmesebbek, gyakran nehézkesebbek és kellemetlenebbek is.

A több ember részvételével zajló tárgyalások során sokszor problémásabb a kommunikáció, és rengetegen kínosnak érzik a szokatlan helyzetet, főleg akkor, ha esetleg teljesen ismeretlen vagy addig alig ismert partnerekkel kell beszélniük. Néhány trükk azonban segíthet, hogy azonnal meglegyen a szimpátia: a következő mondatok alkalmazásával elérheted, hogy rögtön megkedveljenek a többiek.

„Köszönöm a kérdést…”

Ha megköszönöd a feléd intézett kérdéseket, azzal nem csupán rendkívül udvariasnak tűnsz, hanem azt érzékelteted a másikkal, hogy értékeled az érdeklődést, és fontosnak találod a mondandóját. Így könnyebben kialakul majd a kölcsönös tisztelet és szimpátia, valamint a kezdeti zavarodat is leplezheted ezzel a mondattal, sőt még egy pici gondolkodási időt is nyerhetsz vele.

„Szeretném kikérni a véleményedet…”

A vélemények megosztása, megbeszélése, a közös ötletelés összekapcsolja az embereket, és képes még az interneten keresztül is szorosabbá tenni a köztük lévő munkakapcsolatokat. Nem beszélve arról, hogy szintén azt érzékelteti a másikkal, hogy fontos tagja a csapatnak. A legjobb, ha először elmeséled, mi okozott nehézséget, miben szeretnél segítséget kérni, így sebezhetőbbnek, emberibbnek tűnsz majd a többiek előtt, ami csak még jobban fokozza a szimpátiát.

A cikk az ajánló után folytatódik

„Hogy tudok ebben segíteni?”

A legtöbben hálásak azért, ha valaki meg akarja könnyíteni a munkájukat, és felajánlja a segítségét, ezért érdemes ezt a taktikát is bevetni. Nem csupán annak leszel szimpatikus, akitől megkérdezed, hanem a többieknek is, ha egy nagyobb meetingről van szó. Ezzel megmutathatod, hogy szívesen kiveszed a részed a munkából, igazi csapatjátékos vagy, és nem félsz a kihívást jelentő feladatoktól.

„Meg tudnád ismételni? Fel szeretném írni.”

Ha valaki ismétlést kér, méghozzá azért, mert annyira lényegesnek, ütősnek vagy érdekesnek találta a másik mondandóját, hogy le akarja írni, azonnal belopja magát az illető szívébe. Ez a kis trükk felér egy diszkrét, de hatalmas dicsérettel, elismeréssel egy kis önbizalomtunninggal is. A kérdezőt emellett kíváncsinak, aktívnak és motiváltnak mutatja, ezért tényleg érdemes néha-néha bevetni.

Szimpátiakeltő mozdulatok

A személyes találkozások során is van néhány technika, amit alkalmazhatsz, hogy megkedveljenek. A következő mozdulatokkal gyorsan eléred a várt hatást: azonnal szimpatikusnak mutatnak mások szemében.

Ezt is szeretjük